Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, Adana’nın Türkiye’nin en büyük, en hacimli ikinci il olduğunu, ancak bu potansiyelin açığa çıkarılıp, kullanılamadığını söyledi.

Ocak ayında ABD Başkanı’na danışmanlık yapmış, Nobel ödüllü dünyaca ünlü ekonomisti Adana’da konuk edecek olan Çukurova Genç İşadamları Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Başkan Yardımcısı Kazım Tosun, Sayman Gökalp Sofuoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Efsun Erkemen ve Ömer Ertuğrul ile birlikte, Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı’ya, “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. İstanbul’dan Adana’ya atanan Tunalı’ya Çukurova GİAD’ı tanıtan, geçmişte yaptıkları ve gelecekte yapacakları projeler, toplantılarla ilgili bilgi veren Başkan Sakarya, hayata geçirdikleri projelerle Adana’nın tanıtımını, dünya kenti olmasını, yatırımcıların Adana’ya gelmesini hedeflediklerini söyledi.

Daha önce Nouriel Roubini, Gerhard Schröder, David Miller, Ken Livingstone gibi önemli isimleri konuk ettikleri Çukurova SUMMIT’in ocak ayında dördüncüsünü yapacaklarını da bildiren Sakarya, “Adana güçlü bir kent. Tanıtımda belki eksik kalmış, mevduat yatırıma çevrilmemiş. Biz bu gücü göstermek, yatırımların artmasını sağlamayı da amaçlıyoruz. İstanbul’da yapılan benzer programların daha iyisini, ünlü isimleri de konuk ederek Adana’da gerçekleştiriyoruz” dedi.

Çukurova GİAD’a başarı dileyen Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı da, Adana’da İstanbul’da yapılanların kalitesinde organizasyonlar yapan bir sivil toplum örgütü olduğunu bilmekten çok mutlu olduğunu belirterek, elinden geldiğince bu organizasyonlara katılıp, destek vereceğini söyledi.

Adana’nın Başkan Sakarya’nın da dile getirdiği gibi güçlü bir kent olduğunu kaydeden Tunalı, “Aslında Adana, potansiyel olarak Ankara ve İzmir’in ötesine geçip, Türkiye’nin en büyük hacimli ikinci ili olabilecek potansiyeli sahip. Bulunduğu konumu ve avantajları da çok iyi kullanarak bunu gerçekleştirebilir” diye konuştu.