Adana Vergi Dairesi Başkanlığı “6552 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunla ilgili vatandaşları bilgilendirmek için Ceyhan Ticaret Odası’nda bilgilendirme toplantısı yaptı.

Toplantıda konuşan Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, yasayla ilgi toplantının odalarında yapılmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Adana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Coşar ise Ceyhan’ın son yıllarda artan oranlı bir ekonomik faaliyetleri olduğunu söyleyerek yasanın önemini anlattı.

Vergi Dairesi Başkanlığı ile ortak sorumlulukları olduğunu dile getiren Coşar, çalışma ve sorumluluklarının ağır olduğunu buna rağmen fedakarlık içinde çalıştıklarını vurguladı.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı’da, göreve başladığı günden itibaren şeffaf, adil, mükellef odaklı ve güler yüzlü hizmet anlayışı ilkesiyle çalıştıklarını bu anlayışın yanı sıra çalışanların da memnuniyetini esas aldıklarını ve toplam kalite çalışmalarına hız kazandırdıklarını dile getirdi. Tunalı, Ceyhan’ın ekonomik potansiyeli olduğu kadar vergi açısında da önemli bir ilçe olduğunu belirtti.

Vergi Dairesi Başkanlığının çalışmalarına kısaca değinen Tunalı, başkanlık hizmet birimleri ile çalışma prensip ve ilkeleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

6552 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunla ilgili yasanın mükellefler açısından önemli olduğunu belirten Tunalı, "Kanundan haberdar olmayan vatandaşımız kalmayacak" dedi.

Borçların yapılandırılması için son başvuru tarihinin 1 Aralık 2014 olduğunu hatırlatan Tunalı, her alanda etkin ve verimli çalışmayı prensip edindiklerini söyledi.

Ahmet Tunalı, "Kapılarımız tüm mükelleflerimize olduğu kadar tüm vatandaşlarımıza sonuna kadar açıktır. Vatandaşlarımız öneri ve şikayetleri Adana Vergi Dairesi Başkanlığının ’adanavdb.gov.tr’ sitesinden iletebilecekleri gibi şahsen de başkanlığımızı ziyaret edip yapabilirler" dedi.