Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Adana Bölgesel Yürütme Kurulu, bölge seyahat acenteleri arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve gelecekte planlanacak gezilere yeni rotalar katmak için, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne gezi düzenledi. Geziye birçok TÜRSAB acentesi ile birlikte Adana İl Kültür Turizm Müdürü Sabri Tari, TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Murat Şirin ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

TURİZM POTANSİYELİ İNCELENDİ

TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu’nun Osmaniye, Gaziantep ve Şanlıurfa illerini kapsayan gezisinde katılımcılar, bu illerimizin doğal, tarihi ve kültürel turizm potansiyelini değerlendirildi. Katılımcıların gezdiği doğal ,tarihi ve kültürel mekanlar arasında Osmaniye Karatepe, Şanlıurfa Balıklı Göl ve Göbekli Tepe, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep Kalesi, Medusa Cam Mozaiği, Gaziantep Kültür Yolu, Tarihi Tahmis Kahvesi, Gaziantep Mehlevi Kahve yer aldı.

ORGANİZASYONLAR ARTMALI

Acenteler arasındaki iş birliği ve kaynaşmayı sağlamanın yanı sıra gelecekte planlanacak güzergahlara eklenecek yeni rota ve mekanları da belirlemeyi amaçlayan geziden acenteler mutlu ayrıldı. Tatil ve işi bir arada gerçekleşen acente temsilcileri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin turizm potansiyeline dikkat çekerek ve bu tarz organizasyonların arttırılması gerektiğini vurguladı.