Daha önce de şiirleri bestelenip, albüm olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın “Dinle Oğul” isimli şiiri Kozanlı yapımcı ve yorumcu Erdal Altıntaş tarafından bestelenip yorumlandı.

“Dinle Oğul”un klip çekimlerinde Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra oğlu ve kendisiyle aynı ismi taşıyan torunu da rol aldılar. Bir babanın oğluna nasihatlerini anlatan eserin klip çekimleri Ankara, Tarsus ve Mersin yaylalarında gerçekleştirildi. Kocamaz’ın oğlu Fatih ise klipte mesleği olan göz doktorunu canlandırıyor. Kirli bir teklif karşısında babasının öğütlerinden etkilenmesi nedeniyle yanlış yola sapmaktan kendisini koruyor.

Burhanettin Kocamaz’ın daha önce de12 tanesi tasavvuf olmak üzere 30 şiiri Erdal Altıntaş tarafından bestelenmişti. Başkan Kocamaz’ın ve Sanatçı Ahmet Selçuk İlkan’ın da şiir yorumlarıyla katıldığı bu eserler “Kocamaz’ın Gönül İklimi” adıyla albüm olarak yayınlanmıştı.

Kocamaz’ı Tarsus Belediye Başkanlığı döneminden beri uzun yıllardır tanıdığını belirten Yapımcı ve Besteci Erdal Altıntaş, insanın gönül teline dokunduğunu belirtti. Altıntaş, “Burhanettin Bey’in şiir dili gerçekten çok yalın ve bu topraklara ait, binlerce yılın demiyle taa Şeyh Edebali’den, Yunus’tan, Dadaloğlu’ndan, Karacaoğlan’dan süzülerek günümüze akıyor. Buram buram Anadolu kokuyor ve çok samimi bir anlatımla karşılıyor okuyanı. Sanki her babanın oğluna söyleyeceği öğütlerin, hayat deneyimlerinin aktarımı gibi doğruluk, dürüstlük ve samimiyeti öne çıkarıyor. İçinde bulunduğumuz modern dünyada geleneksel aileler hızla çözüldü. Şimdi çekirdek aile dediğimiz yapı aynı hızla atomize parçacıklar gibi birbirine neredeyse dokunmadan, iletişimsiz aynı evde farklı dünyalar içinde kaybolmakta. Bu tip çalışmaların aslında birbirlerine mesajı sosyal paylaşım ağlarında vermeye başlayan atomize ailelere de farklı bir dokunma imkanı olacağını düşünüyorum” dedi.

“Dinle Oğul” klibin de Tarsus’ta bulunan ve Çanakkale’de Anadolu’nun kaderini değiştiren Nusret Mayın gemisi ve Hz. Danyal Peygamber’in makamı gibi mekanlarda kullanıldı.