Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın öncülüğünde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) işbirliğiyle gençlerin kendi işini kuracağını söyledi.

Hadi, Menderes Spor Salonu bünyesinde bulunan toplantı odasında 30 girişimcinin katılımıyla başlayan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” sayesinde gençlerin kendi işini kuracağını, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Eğitime katılmaya hak kazanan genç girişimcilerin ön mülakata alındıklarını, başarılı olan 18-29 yaş grubu 30 kursiyerin birinci etap eğitime başladığını ifade eden Hadi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gençlik Spor Bakanlığı ile KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen proje sayesinde gençler kendi işini kuracak. Projede ki hedef; kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerini artırmaktır. İlk etap kurs 24 Kasım Pazartesi gününe kadar 70 saat ders ile geçecek. İlk dersimizi Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Efe Efeoğlu’nun desteğiyle başladı. Kursu başarıyla tamamlayanlar ve devamsızlık yapmayanlara sertifika verilecek. Bu sertifika ile genç girişimciler kendi işlerini kurmak için oluşturacakları projeyle 30 bin TL hibe, artı 70 bin TL faizsiz kredi sağlanacak.”

Hadi, 30 kişiyi kapsayan ikinci etap kursun 11-25 Aralık, üçüncü etap kursun ise 5-19 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini, projeden toplam 90 genç girişimcinin yararlanacağını sözlerine ekledi.

İlk toplantıya Seyhan Gençlik Merkezi Müdür Vekili Ümran Öz de katılarak, genç girişimcilere başarılar diledi.