Adana Valisi Mustafa Büyük, Yüreğir’e bağlı Misis’te çeşitli gezi ve incelemelerde bulundu. Vali Büyük, yoğun ilgi gördüğü incelemeleri boyunca, kamu kurum ve kuruluşları olarak amaç ve hedeflerini "İlgi, sevgi, güven ve samimiyeti hizmete dönüştürmeye kararlıyız" diyerek dile getirdi.

Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ünsal Bulut, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Sabri Tari ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin de hazır bulunduğu inceleme gezisinde, tarihi öneme sahip olan Misis’te gerçekleştirilen çalışmalar incelendi.

Misis ziyaretinde ilk olarak Yüreğir Yakapınar Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Vali Mustafa Büyük, yetkililerden brifing aldı. Komutanlığı ziyaretinin ardından, bölgedeki okulların durumunu incelemek üzere Veysel Karani Ortaokulu ve Yakapınar İlkokulu’nda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Büyük, eğitim ve öğretim konusunun ülkenin geleceğini şekillendirmede en önemli unsur olduğunu vurguladı. Öğrencilere çeşitli hediyeler veren ve oyuncaklar dağıtan Vali Büyük, öğrencilere derslerine çok iyi çalışmaları ve ülkeye yararlı birer fert olmaları tavsiyesini,“ Ülkenin geleceği sizlersiniz” mesajıyla gerçekleştirdi.

Vali Mustafa Büyük’ün misis ziyaretinde okullardan sonraki durağı Tarım Kredi Kooperatifi oldu. Kooperatif yöneticilerinden, üreticilere sağlanan krediler ve ürün çeşitliliği hakkında bilgiler alan Vali Büyük, ülkenin önemli üretim merkezlerinden olan Çukurova Bölgesi’nde, üreticilerin daima desteklenmesi konusunun büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

KAZI ÇALIŞMASINI VE ÇIKARILAN ESERLERİ İNCELEDİ

Bölgedeki Sağlık Ocağı’nı ziyaret ederek, verilen sağlık hizmetlerinin genel durumu hakkında rakamsal bilgiler alan ve eksikliklerinin giderilmesi talimatı veren Vali Mustafa Büyük, hastalara ‘acil şifalar’ dilemesinin ardından, Lokman Hekim’in ölümsüzlük reçetesini düşürdüğüne inanılan tarihi Misis Köprüsü ve civarındaki misis Antik Kenti’nde devam eden kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan tarihi eserler ile Misis Mozaik Müzesi’nde sergilenen eserleri yerinde inceledi.

“Açık Hava Müzesi” olarak adlandırılan Anadolu’nun, tarih boyunca bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olmasından dolayı Adana’nın ve Çukurova Bölgesi’nin önemli bir arkeoloji alanı olduğuna dikkat çeken Vali Mustafa Büyük, Adana Müzesi Başkanlığında, İtalya Roma Ulusal Araştırma Konseyi Prof. Dr. Anna Lucia D’Agata, Pisa Üniversitesi’nden Prof. Dr. Giovanni Salmeri konsorsiyumunda sürdürülen kazı çalışmaları sonucunda, dünya kültür mirasına çok önemli eserlerin kazandırılacağına inandığını ifade etti ve tüm kazı ekibine teşekkür etti.

Misis’te sürdürülen kazı çalışmaları ve ortaya çıkarılan eserleri incelemesinin ardından, Misis Köprüsü civarındaki işyerlerini ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla buluşan Vali Büyük, kahvehanede bir araya geldiği vatandaşlarla sohbet etti ve sorunlarını dinledi. Kamu kurum ve kuruluşlarının, sorunların çözümü için var olduğuna dikkat çeken Vali Mustafa Büyük, kendisine gösterilen yoğun ilgi ve samimiyeti, “Devlet-Vatandaş” işbirliği çerçevesinde, karşılıklı sevgi ve saygı esaslarıyla, tüm ilçelerde hizmete dönüştürmeye kararlı olduklarını söyledi. Vali Büyük, incelemelerinin ardından, vatandaşların sevgi gösterileri arasında Misis’ten ayrıldı.