Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaretinde, istihdamın sağlanmasında en önemli unsurun yatırım olduğuna dikkat çekti ve kentin ekonomik geleceğine ilişkin önemli mesajlar verdi.

Adana’nın ekonomik açıdan kalkınması için, devlet ve özel sektör yatırımlarının kente kazandırılması konusuna verdiği önemi her fırsatta yineleyen Vali Mustafa Büyük, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ni (AOSB) ziyaret etti.

"YATIRIMLARI DESTEKLEMEK YOLUNDA KOLAYLAŞTIRICI OLMAYA HAZIRIZ"

AOSB Başkanı Bekir Sütcü ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Vali Mustafa Büyük, burada aldığı brifingin ardından Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bazı fabrikalarda incelemelerde bulundu.

Sırasıyla, Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi, Kastamonu Entegre MDF Tesisleri, Bilici Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Zahit Alüminyum Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile Toros Kumaş Apre Boya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne ait fabrikaları gezen Vali Büyük, tüm sanayici ve işadamlarına, “Adana’ya yapılacak her türlü yatırımın, istihdamı destekleyecek, kent ekonomisinde katma değer sağlayacak, her türlü proje ve çalışmanın destekçisiyiz. Adana’mızın, yatırımlarda yeniden şaha kalkması için, sanayicilerimizin daima yanında ve kolaylaştırıcı olacağız” mesajı verdi.

“ADANA EKONOMİSİNE KATKI KOYAN TÜM SANAYİCİLERİMİZİ KUTLUYORUM”

Vali Büyük, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kent, bölge ve ülke ekonomisinin gelişip, kalkınmasında çok önemli çalışmalara imza atan, istihdama olumlu katkılar sağlayan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgemizin Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü’nün şahsında, değerli yönetim kurulu üyelerini ve tüm sanayicilerimizi, Adana sanayisinin kalkınması yolunda gösterdikleri çaba ve gayretlerinden dolayı kutluyorum. Ziyaretimiz vesilesiyle, ekonomide katma değer oluşturan sanayicilerimizin daima yanında ve her konuda destek olacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.”

“İSTİHDAM OLANAKLARININ ARTMASI İÇİN YATIRIM İKLİMİ GELİŞTİRİLMELİ"

Organize Sanayi Bölgesi’nde bir araya geldiği sanayicilere, ekonomik kalkınma konusunda verdiği önemi çarpıcı mesajlarla anlatan Vali Büyük, istihdamın en önemli şartının yatırım olduğuna dikkat çekti. Adana gibi yoğun göç olan bir kentte, istihdam olanaklarının arttırılması için yatırım ikliminin geliştirilmesinin de büyük önem taşıdığını ifade eden Vali Büyük, “Hükümetimizin bu yöndeki politikalarına paralel olarak, Türk sanayisinin öncü kentlerinden olan Adana ilimizdeki yatırım iklimini geliştirmek için, sanayicilerimizin ve iş dünyası temsilcilerimizin dile getirdikleri sorunların çözümlenmesi noktasında, elimizden gelen tüm gayreti gösterme azim ve kararlılığındayız” diye konuştu.

AOSB Başkanı Bekir Sütcü ve yönetim kurulu üyeleri fabrika sahipleri ise, ziyareti dolayısıyla yanlarında görmekten, destek sözünden ve kent ekonomisinin gelişip kalkınması yönündeki duyarlı yaklaşımından dolayı Vali Mustafa Büyük’e teşekkür etti.