Adana Valisi Mustafa Büyük, Konyalılar Derniği’nin organizasyonu ve Dünya Türkmenler Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltı programında Konyalı hemşehrileri ile buluştu.

Merkez parkta kurulu Türkmenler Otağı’nda gerçekleşen kahvaltı programında hemşerilerine hitaben kısa bir konuşma yapan Vali Büyük, ‘’Adana’ya komşu bir şehir olarak kendimizi yabancı hissetmiyoruz. Burada yaşayan insanlar aynı zamanda Adanalı. Adana’nın bereketli sıcak iklimi güzel insanlarıyla hoşgörü içerisinde devam ediyoruz. Bizlerde kamu görevlisi olarak, sizlerin vesilesi ile geliyoruz. Artık buralı oluyoruz, burada sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz ama Konyalılardan da kopamıyoruz. Karşılaştığımız zaman ayrı bir mutluluk heyecan duyuyoruz ‘’ dedi.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ise konuşmasında şunları kaydetti;

‘’Sayın valimiz çok güzel ifade etti. Burada Adana’da hep birlikte bu şehrin huzuru için, bu şehrin kalkınması için aramızdaki sevgiyi, irtibatı güçlendirmek için çalışmalıyız. Bu manada Konyalılar Derneğine teşekkür ediyoruz. Yine Dünya Türkmenler Derneğini Başkanı İsmail Demirdüzen’e teşekkür ediyorum bu organizasyona ev sahipliği yaptıkları için. Tanışmamız lazım, birbirimizi bilmeniz lazım çünkü ülkemizin her şeyden önce birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.’’

Konyalılar Derneği tarafından gerçekleşen programa Adana Valisi Mustafa Büyük ve eşi Emine Hayriye Büyük’ün yanısıra, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Gençlik Spor İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Dünya Türkmenler Birliği Başkanı İsmail Demirdüzen, Konyalılar Derneği Başkanı Talip Bektaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kamu ve özel sektörde çalışan dernek üyeleri katıldı.