Adana Valisi Mahmut Demirtaş, ziyaret ettiği Adana Büyükşehir Belediyesi’nin standında ebru yaptı, el emeği, göz nuru ürünleri inceledi.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Adana İl Müdürlüğü’nce Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Adana 6’ncı İstihdam Fuarı’nın açılışında, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şeref Erdoğan, İŞKUR Destek Hizmetleri Daire Başkanı Fahrettin Kaya, oda ve borsa başkanları, çok sayıda öğrenci ve iş arayan vatandaşlarla buluştu.

Her yıl 2 bin gence iş olanağı sağlayan istihdam fuarında Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı da stant açtı.

100 firmanın katılım sağladığı fuarın açılış töreninden sonra stantları ziyaret eden Adana Valisi Mahmut Demirtaş, resimden ebruya, diksiyondan web tasarımına, bilgisayarlı muhasebeden piyanoya kadar 15 farklı kurstan ücretsiz yararlanan Adanalıların el emeği, göz nuru ürünlerini Adana Büyükşehir Belediyesi standında yakından inceledi. Vali Demirtaş, geleneksel Türk sanatlarından olan ebru yapma deneyimini de Büyükşehir standında yaşadı. Usta öğreticiden ebru sanatıyla ilgili kısa bilgi alan Vali Demirtaş, kitreyle yoğunlaştırılmış su üzerinde dilediği motifi oluşturup, tezyini kağıt ile ebruyu oluşturdu. Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek’i, Adanalılar yararına yürütülen çalışmalardan dolayı tebrik etti.