Adana Valisi Mahmut Demirtaş, mevcut huzurevinin yanındaki alanda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca yaptırılan yeni huzurevi binasında incelemelerde bulundu.

Vali Demirtaş, incelemeleri sırasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç ve müteahhit firma yetkililerinden, huzurevi binası yapım aşamasının geldiği durum hakkında bilgiler aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca yaptırılan yeni huzurevi binasının 150 kişi kapasiteli olduğunu ve 12 milyon liraya mal olacağını kaydeden Vali Demirtaş, firma yetkililerinden yeni huzurevinin öngörülen sürede ve en kaliteli şekilde tamamlanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Adana’ya kazandırılan kamu yatırımlarında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Demirtaş, sosyal devlet olmanın önemini vurguladığı açıklamasında, “Yaşlılarımıza sahip çıkmak hayati derecede önemli bir toplumsal görev. Adana Valiliği olarak bizler, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla koordineli olarak engellilerimize, dezavantajlı çocuklarımıza ve yaşlılarımıza sahip çıkmak konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yeni huzurevi binamızın inşaatı tamamlandığında, yaşlılarımız her açıdan modern bir barınma merkezine kavuşacak. Bu tür sosyal hizmet binalarının ilimize kazandırılmasında, Hükümetimiz ve Bakanlığımız başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.