Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) çalışmaları çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ı ziyaret etti.

Görüşmede, 2015 yılında planlanan TBM hakkında fikir alış-verişinde bulunuldu. İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar, eğitim camiası olarak her türlü bağımlılığa karşı gerekli hassasiyetlerini ortaya koyduklarını, okul ve çevresinde imkanlar ölçüsünde tedbirler aldıklarını ifade etti.

Bağımlılıkla mücadelede milli eğitim camiasının önemine dikkat çeken Adana Yeşilay Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, iki kurum arasında yapılacak bu programda hedeflenen 20 milyon öğrenci olduğunu ve bu konuda eğitimlerini tamamlayan 5 kişinin önümüzdeki günlerde sahada çalışmaların başlayacağını belirtti. Aslanbaba, "Özellikle cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin üzerinde sıkça durduğu sigara, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılıklarıyla ilgili yapılacak olan bu program sağlıklı nesillerin oluşmasında önemli bir çalışma olacaktır" dedi.