Yüreğir Cem Kültür Derneği’nin Düzenlediği 8. Geleneksel Aşure Etkinliği, Vali Mustafa Büyük’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

PTT Evleri Mahallesinde dernek binasında düzenlenen etkinliğe Vali Mustafa Büyük’ün yanı sıra, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve dernek üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Semah gösterileri ile başlayan etkinliğin ardından konuşan Vali Mustafa Büyük, “Toplumumuz bütün etnik kökenleri, mezhepleri, farklı kültür gruplarıyla bir bütün olarak yüzyıllardır bu coğrafyada yaşıyor. Sahip olduğumuz tüm değerler ışığında, barış, huzur kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

Vali Büyük, ülkenin aydınlık geleceğine giden yolda, tüm vatandaşların sorunlarını dinleyip, çözüm bulma konusundaki çalışmaların kararlılıkla süreceğini belirterek, “Bu vesile ile Yüreğir Cem Kültür Derneğince düzenlenen bu aşure etkinliği dolayısıyla, vatandaşlarımızın Muharrem Ayını kutluyorum” dedi.

Geleneksel etkinlik, katılımcılara aşure dağıtılmasıyla son buldu.