Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, olimpiyatların temel sporu olan atletizmde hakemlik yapmanın ayrıcalık olduğunu söyledi.

Hadi, Yüreğir İlçesi Atletizm Kamp Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Zorunlu Atletizm Gelişim Semineri”nde yaptığı konuşmada, kendisinin eski milli atlet olduğunu, ayrıca antrenör olarak da yüzlerce sporcu yetiştirdiğini, Balkan, Akdeniz Oyunları, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Oyunları’na yönetici olarak katıldığını ifade etti.

Hakemliğin zor ancak keyifli bir uğraş olduğunun altını çizen Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Ben de uluslararası hakemim. Birçok dalda hakemliğim var. Ancak, olimpiyatların temel sporu olan atletizmde hakemlik yapmak ayrıcalıktır. Hakemler adil, ön yargısız ve tarafsız olmalıdır. Hakem, aylarca, yıllarca hazırlık yapan ve emek veren sporcu ile antrenörün hakkını en adil şekilde kural ve yönetmelik gereğince teslim etmelidir. Uluslararası müsabakalarda hakemler hem kaliteyi artırmış, hem de verdikleri doğru, tarafsız kararlarla tamamlayıcı olmuşlardır.”

-“MİLLİ TAKIMLARA SPORCU KAZANDIRIYORUZ”

Adana’da atletizmin doğru yolda olduğunu vurgulayan Hadi, Federasyon İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur’un eski milli atlet olmasının büyük avantajlarının bulunduğunu, atletizmin farklı branşlarında birçok sporcuyu milli takımlara kazandırdıklarını, tesis, malzeme, beslenme ve ulaşım konularında da tüm olanakları seferber ettiğini sözlerine ekledi.

Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, zorunlu seminere önemli mazeret göstermeden katılmayan hakemlere yıl boyunca görev verilmeyeceğini belirterek, her zaman atletizme katkı sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile ekibine teşekkür etti.

Etkinliğe, 85 hakemin yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Kazım Tekin ile Mahmut Kır katıldı.