AK Parti Adıyaman İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, Adıyaman’da Gençlik ve Spor yatırımlarının hız kazandığını belirterek, 2004 ile 2014 yılları arasında yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Başkan İbrahim Halil Fırat, Adıyaman genelinde gençlerin sportif ve kültürel faaliyetlerden üst düzeyde ve en modern şartlarda yararlanabilmesi için, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü nezdinde girişim ve çalışmaları aktif bir şekilde sürdürdüklerini ifade etti.

Yapılan ve bundan sonra yapılması ön görülen yatırımlar ile ilgili Başkan Fırat, “Bugüne kadar bu alanda pek çok hizmete ve yatırıma imza atan AK Parti Hükumetimiz, Adıyaman’a yapılan son yatırımlarda da tekrar hemşerilerimizin gönlünde taht kurmuştur.

Özellikle 2004 yılına kadar mevcut tesislerle gençlere hizmet verilemeyeceğini gördüğümüz için ilk iş olarak tüm spor tesislerimizin bakım ve onarımları ile birlikte depreme karşı dayanıklılığını artırarak gerekli görülen tüm tesislerde güçlendirme işlemlerini yaptık. 2004 Yıllı itibariyle 5 spor tesisimiz varken 2004 - 2014 yılları arasında ilimize toplam 41 spor tesisi kazandırmayı başardık. O günün şartlarında mevcut tesislerimizde spor yapabilme imkanı bulan lisanslı sporcu sayımız 2.295 iken bu gün itibariyle bu sayı Milletvekillerimizin, Valilerimizin ve İl Müdürlüğümüzün de gayretleri ile okul sporları ve yaz spor okulları ile birlikte 50.000 civarına ulaşmıştır. Yine 05 Ocak 2004 yıllı itibariyle 39 mevcudu bulunan faal spor kulübümüz 11 Eylül 2014 itibariyle 126 faal spor kulübümüz bulunmaktadır. 2004 yılında 1 milli sporcumuz var iken bugün toplam 13 farklı branşta 56 milli sporcumuz bulunmaktadır. Bu AK Parti hükumetimizin ilimizde sporun gelişimine sağladığımız imkanlarla gençlerimize verdiğimiz önemin somut bir örneği olmuştur. Bölgenin lisanslı sporcu sayısı en fazla olan il olarak Türkiye’de bir çok kente örnek olabilecek bir gelişim sergiledik" dedi.

Adıyaman’ın hızla gelişiminde ve kalkınmasında her zaman gençleri önemsediklerini ifade eden Fırat, “AK Parti Hükumeti gençlerimize her konuda sahip çıkarak onların gelecekte başarılı ve spor yapan sağlıklı bireyler olabilmesi için büyük bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir. 2004 yılında Adıyaman Gençlik Merkezinde kayıtlı üye sayımız sadece 150 (kursiyer) kişiydi. Aradan geçen 10 yıl içerisinde ilimizde gençlere kazandırdığımız 2 adet modern ve tam donanımlı yeni Gençlik Merkezi binası sayesinde bugün 20.000 civarında Adıyamanlı gencimize (kursiyere) toplam 24 farklı branşta açtığımız kurslar, düzenlediğimiz yaz kampları ve buna benzer faaliyetlerle birlikte uzman eğitmen ve hocalar gözetiminde senenin 365 günü hizmet vermeye devam ediyoruz. Gençlik merkezimizin düzenlediği yaz kampları sayesinde(Deniz ve Doğa Kampı, Şehirler ve Kültürler Projesi, Seyyah Bizim İller ve Seyyah Uluçınarın İzinde Projesi ile birlikte buna benzer farklı kamplar) yerlerini görebilmenin yanı sıra başta çevre iller olmak üzere yurdun değişik illerine düzenlenen geziler sayesinde yaklaşık 15.000 gencimiz seyahat etme imkanı bulmuştur. Tüm bunların yanı sıra Gençlerimizin kendi işlerini kurabilsin diye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün liderliğinde KOSGEB işbirliği ile 2013-2014 yılında 4 dönem içerisinde toplam 114 gencimize ‘Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ verilerek sertifikaları teslim edildi " diye konuştu.

Adıyaman’ın özellikle kenar mahalleleri başta olmak üzere 10 farklı mahallede basketbol ve voleybol sahalarının yapıldığını belirten AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, Türkiye’nin baraj üzerinde yüzen ilk havuzunun Adıyaman’da hizmete açıldığı dile getirdi.

Fırat açıklamasında şunları söyledi:

“1200 dönümlük arazi ile GAP’ın en büyük mesire alanı olan Gazihan Dede Mesire Alanı’na yapılan yüzen havuz, ilk günden bugüne yüzlerce kişinin akınına uğradı. Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Adıyaman’da aşırı sıcaktan bunalan ve Gazihan Dede tesislerine ailecek giden vatandaşlarımız yüzen havuzlarda ailece serinlemenin yanı sıra piknik yapabilme imkanı da buluyor.

Şu an buraya baktığımızda Adıyaman’ın Ege ve Akdeniz kıyılarından bir farkı olmadığını görüyoruz. Çünkü yatırımlarımız o bölgede artarak devam ediyor. Son olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün İpekyolu Kalkınma Ajansı ile hazırladığı İKA Projesi kapsamında yaklaşık 175 bin metrekare bir alanı bu kürek sporlarına tahsis ettik ve hizmet binasına 2013 yılında başladık. Amacımız hem dünyada hem de Türkiye’de kürek sporlarının burada yapılması için burayı kürek sporlarının merkezi haline getirebilmek. İnşallah bunda başarılı olacağımızı düşünüyorum. Kısmet olursa 2015 yılında özellikle Çanakkale Savaşlarımızın 100. yıl dönümünde 25 değişik ülkeden 300 sporcumuzu burada ağırlayacağız. Amaç burada sadece bir Yarışma değil, buraya hem ülkemizin hem de dünyanın dikkatini çekmektir. Burada gerçekleştireceğimiz FİSA Uluslararası Kürek Turu’nun ilimizin tanıtımına katkı sağlayacak. Hatta su sporları konusunda yaptığımız Türkiye’nin en modern tesisleriyle bu konuda cazibe merkezi olacağımıza inanıyorum. Bu tesiste Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı münasebetiyle düzenleyeceğimiz Dünya Kürek Turu projesi ile ilimizi tüm dünyaya tanıtmayı hedeflemekteyiz.

Gençlik ve Spor alanında yapılan ve takvimleri belli olan 3 büyük yatırımın ile yaklaşık maliyeti 15 milyon bütçe hizmete dönüşmekte. Kentin en büyük ihtiyaçları arasında yer alan Adıyaman merkeze 2 bin 500 kişilik spor salonu yapımı hızla devam ediyor ve çok yakında hizmete girebilmesi için çalışıyoruz. Adıyaman merkeze yapılan ve hizmete giren gençlik merkezi gibi yine büyük önem taşıyan Eğriçayı mesire alanına yapılacak tartan atletizm pisti ve tesisler tamamlanmak üzere. Atatürk Stadyumu da bakıma alındı ve en kısa zaman içinde hizmete açmayı planlıyoruz. Amacımız Adıyaman’ı her konuda olduğu gibi spor alanında da çok daha ileriye taşımak ve bu kentin insanına, gencine ve çocuklarına modern tesislerle birlikte hizmet etmektir.

2002 Yılından buyana Türkiye için canla başla çalışmaya başlayan AK Parti kadroları olarak ilimizde gerçekleştirdiğimiz tüm projelerde her zaman bizlerin yanında olan Sayın Başbakanımız bugün de Cumhurbaşkanımız olarak bizlere her zaman destek vererek yanımızda olmuştur.

Ben AK Parti İl Başkanı olarak bu güne kadar tüm AK Parti Hükumetlerinde emeği geçen sayın Başbakanımız ve Mevcut Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, şimdiki Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlarımız ile birlikte tüm Bakanlarımız, AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Ahmet aydın ve bu güne kadar seçilmiş ve emeği geçen Milletvekillerimiz ile birlikte tüm AK Parti teşkilatımıza teşekkürler ediyorum.”