Adıyaman İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik seminer salonunda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısıyla yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının ildeki projeleri hakkında bilgi almak ve kurumlar arası koordinasyonu sağlamak amaçlanıyor.

Gerçekleştirilen toplantıda Yatırımcı Bölge Müdürleri ile il müdürleri yapılan yatırım ve faaliyetleri slayt eşliğinde sunumunu yaparak bundan sonra yapılacak çalışmaları değerlendirdi.

2014 yılı dördüncü dönem toplantıya Vali Yardımcısı Murat Süzen, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Yatırımcı Bölge Müdürleri ile ildeki kamu kurum ve kuruluşların amirleri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Mahmut Demirtaş, “Bugünleri çok iyi değerlendirerek Adıyaman’da en kısa zamanda ulaşmak istediğimiz hedeflere varmak istiyoruz. Adıyaman’da kuruluşlarımızın 2014 yılı yatırım programlarında, merkezi idare ve yerel yönetim kuruluşlarımıza ait irili ufaklı 667 adet iş yeri almıştır. Bu işlerin toplam proje bedeli 2 milyar 321 milyon 165 bin 955 TL’dir. Bu işler için geçmiş yıllarda 619milyon 676 bin 774 TL harcanmıştır. 2014 yılında 514 milyon 84 bin 841 TL ödenek ayrılmış ve dönem sonu itibariyle 357 milyon 935 bin 779 TL’si harcanarak yüzde 70’lik nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Bu işlerden 437 tanesi bitirilmiş, 183 tanesinde çalışmalar devam etmekte olup 47 adet iş proje, ihale ve sözleşme aşamasındadır” şeklinde konuştu

Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığındaki İl Koordinasyon Toplantısı, soru cevap şeklinde sona erdi.