Acil Durum ve Afet yönetimi Derneği (Afet-Der) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, 28 Şubat Sivil Savunma Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Acil Durum ve Afet yönetimi Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, sivil savunmaya verilen önemin insana verilen değerin göstergelerinden birisi olduğunu kaydetti.

Acil Durum ve Afet yönetimi Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yaşadığımız doğal afetler çok üzücü sonuçlarıyla, çağdaş bir sivil savunma sisteminin gerekliliğini, eleman ve teknik donanım eksikliklerinin giderilmesinin yanı sıra vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesinin geleceğimiz açısından taşıdığı önemi her zaman ortaya koymuştur.

Ülkemizde sıklıkla meydana gelen doğal afetler, deprem, sel gibi felaketlere karşı hazırlıklı olmanın, gerekli önlemleri zamanında almanın, uygulamaya koymanın ve arama-kurtarma hizmetlerinin yeni bir anlayışla yapılandırılmasının yaşamsal önemini gözler önüne sermiştir. Halkımızın savaşta, doğal afetlerde ve günlük hayatında kendisini tehdit eden tehlikelere karşı, sivil savunma tedbirleri bir güvence ve sigortadır” dedi.

Afet konusunda bilinçlenmenin önemine dikkat çeken Yetkin, “Vatandaşların bilinçlendirilmesi, İlköğretimden başlayarak sivil savunma eğitimine önem verilmesi, kamu ya da özel tüm kurum ve kuruluşlarda sivil savunma eğitimine süreklilik kazandırılmasının zorunluluğunu ve toplumun her kesiminin bu konuda gerekli duyarlılığı göstereceğine, sorumluluk içerisinde hareket edeceğine inanıyoruz. Kendimizin, ailemizin ve çevremizdeki insanların canını, hayatını ve malını korumak ve kurtarmak adına yapılacak insani hizmetlerin vermiş olduğu heyecan ve duyguların yaşanabilmesine imkân tanımak elimizdedir. Bu imkânın en kısa yolu ise sivil savunmanın içinde olmaktır, bunun içinde sivil savunma’ ya gönüllü olmak yeterlidir.

Sivil savunma devletimizin, bireylerden başlayarak toplumun tüm kesimlerinin duyarlılığı, yardım ve katkılarının yanı sıra kurumlar arası diyalog ile yürütülmesi gereken hizmetlerdir. Sivil Savunma Günü nedeniyle ülkemizin her türlü felaketten uzak, barış içinde mutlu ve huzurlu günler geçirmesini temenni ederek, tüm sivil savunma çalışanlarının Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelinin 28 Şubat Sivil Savunma Gününü kutlar afetsiz felaketsiz günler dileriz” diye konuştu.