AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyaman 2012’de açıklanan yeni teşvik paketinden sonra ihracat rekoru kırdığını belirtti.

Müteşebbislerin aşırı talebi üzerine OSB’de genişletme yapıldığını belirten AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, iki kez yapılan genişletme çalışmasından sonra OSB alanının 292 hektara ulaştığını kaydetti.

Oluşturulan sanayi parsellerinin yüzde 90’ının yatırımcılara tahsis edildiğini dile getiren Yetiş, “Adıyaman 5.Teşvik Bölgesi’ne geçtiğinde yatırımcılarımızı Adıyaman’a yatırıma davet etmiş ve Adıyaman’da yatırım yapacak olan işadamlarımıza, sanayicilerimize her tür desteği sonuna kadar vereceğimizi belirtmiştik. 5.Bölgeye geçişimizden sonra yatırım teşvikleri rakamlara yansımaya başladı. İlimizin Eylül ayı sonuyla ihracat rakamlarına baktığımızda 221 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdiğini görüyoruz. Geçen yıl ihracat rakamlarıyla karşılaştırdığımızda ihracatta yüzde 300’ lük bir artış olmuş. İthalat rakamları sabit kaldığı için ilimizin dış ticaret fazlasının olduğunu görmekteyiz. Bu artışın en önemli nedeni ise 145 milyon dolarla ihracata dayalı imalat yapan tekstil hazır giyim sektörü olmuştur” dedi.

2006 yılındaki Adıyaman’dan yapılan ihracatın 24 milyon olduğunu vurgulayan Yetiş, “Bu rakamın 2014 Eylül itibari ile 221 milyona ulaştı. Bu rakam Adıyaman için bir rekordur. 5. Bölge teşvikinden yararlanmadan önce ihracat rakamının 2011’de 60 milyon dolar iken bugün yaklaşık yüzde 400 artış söz konusudur. Yeni yatırımcıların ilimize rağbet etmeye devam ediyor. 2001 yılında 96 olan işletme sayısı 2014 yılında 260’a, 5 bin 91 olan istihdam sayısı 10 bin 361’e yükselmiştir. Bu rakamlar Adıyaman sanayisinin istihdamda önemli bir açığı da kapattığını göstermektedir” şeklinde konuştu.