Adıyaman İl Özel İdaresi 2015 yılı bütçe ve yatırım programı meclis üyeleri tarafından 60 milyon TL olarak onaylandı.

İl Genel Meclis’in Kasım ayı son toplantısında bütçe onaylandı. İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, Sekreter Yardımcısı Sami Işık, şube müdürleri katıldı.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Can Erdoğan tarafından bütçe okundu. Mehmet Can Erdoğan tarafından okunan rapor sonrasında CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Nedim Evli, Sincik ilçesine neden fazla ödenek ayrıldığını sordu.

Mehmet Can Erdoğan, tüm ilçelere eşit ödenek ayrıldığını, Sincik ilçesinin ödeneğinin fazla olmasının nedeninin bütçenin bir kısmının Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne devredilmesinden dolayı fazla göründüğünü söyledi.

Hazırlanan bütçe taslağına göre, personel gideri 12 milyon 40 bin TL, sosyal güvenlik devlet prim giderleri 1 milyon 430 bin TL, cari harcamalar için 11 milyon 556 bin 719 TL, cari transferler için 3 milyon 240 bin 241 TL, sermaye giderleri için 28 milyon 733 bin 38 TL, yedek ödenek olarak 3 milyon TL olmak üzere toplam 60 milyon TL olarak onaylandı.

Sermaye giderlerindeki 28 milyon 733 bin 38 TL ile 422,1 kilometre yol, 26 köyde sanatsal yapı, 82 köyün 186 kilometre stablize yol, 44 köyün içme suyu, 10 köyün içme suyu sondajı, 2 köyün kanalizasyon tesisi ve bakım onarımı, 27 köyün kanalizasyon projesi yapımı, 9 köyün tarımsal sulama havuz ve kanal yapım işleri, sosyal tesis ve köylere yardımlar yapılacak.

“BÜTÇEYE GÖRE ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPILIYOR”

Meclis toplantısına katılarak meclis üyelerine teşekkür konuşması yapan Vali Mahmut Demirtaş, 60 milyon TL olan tahmini bütçenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vali Mahmut Demirtaş, “Adıyaman’ın bütçesi ne kadar fazla olursa o daha iyi hizmet edilir. Gönül bütçenin daha fazla olmasını ister. Bu bütçeye rağmen İl Genel Meclisimiz Adıyaman’a çok iyi hizmet ediyor. 20013-2014 yıllarında buna şahit oldum. Bu sene çok şükür 200 kilometrenin üzerinde asfalt yaptık. Bin kilometrenin üzerinde yama yaptık; bir çok köyümüze içme suyu götürerek yeni sondajlar yaptık. Adıyaman tarihinde ilk defa kendi sondajımızın dışında, özel sektöre sondaj ihalesi yaparak birçok köye su götürme imkanımız oldu. Çok sayıda yerde su bulduk. Geçen yıl yağış olmamıştı. 2014 yılında en büyük problemimiz su problemiydi. İnşallah bu sene havalar iyi gider, içme suyu sorunu olmaz. İçme suyu sıkıntısı olmaz ise diğer hizmetlere daha fazla pay ayrılır.

Vatandaşın oyuyla seçilen meclisin değerli üyeleri olarak hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu işlerin sevincini ve gururunu yaşıyorum. 2015 yılının bütçesinin Adıyaman’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah çok daha güzel hizmetler yaparız. Çok ciddi anlamda yatırımlar yapıyoruz. İki yılda dört buçuk milyarlık bir yatırım yapmışız. Bu çok ciddi bir rakam. İnşallah bu hizmetlere devam ederiz” dedi.