Adıyaman Koruma Kurulu Kasım ayı toplantısı Cumhuriyet Savcısı Emre Gülüşür başkanlığında Açık Ceza İnfaz Kurumunda yapıldı.

Suçtan zarar gören kişilerin suç nedeniyle karşılaştıkları, sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunların çözümünde yardımcı olmak ve yeniden suç işlemenin önlenmesi amacıyla hükümlülerin meslek veya sanat edinmelerine, iş bulmalarına katkı sunmak üzere çalışmalar yapan Adıyaman Koruma Kurulu Kasım ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda Cumhuriyet savcısı Emre Gülüşür başkanlığında yapılan toplantıya koruma kurulu üyelerinden Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Bilen, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, İşkur Müdürü Ramazan Tatar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Gürkan, Denetimli Serbestlik Müdürü Veysi Gök, Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Abdulhamit Denizci, Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Vezir Güneş, SYDV İl Müdürü Mehmet Şimşek ve Halk Bankası Müdürü Mehmet Fuat Ayhan Katıldı.

Toplantıda denetimli serbestlik çalışmaları hakkında bilgi veren Denetimli Serbestlik Müdürü Veysi Gök, denetimli serbestlik uygulamasının bugün ceza adalet sisteminde merkezi hale geldiğini belirtti.

Adıyaman’da 2014 yılı içerisinde 3140 hükümlünün denetimli serbestliğe gönderildiğini ifade Gök, mevcut durumda 1440 kişinin infazının devam ettiğini ve bu sayının Adıyaman Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan toplam hükümlü sayısından fazla olduğunu belirtti.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde madde bağımlılarına yönelik müdahale programlarının, öfke kontrolü ve değişime yönelik grup çalışmalarının yanında değerler eğitimi programlarının, eğitim seminerlerinin ve meslek edindirme kurslarının düzenlendiğini ifade eden Gök, çalışmalarını daha etkin yürütmek üzere yeni kurum binasına ihtiyaç hissettiklerini ve bu konuda yetkililerden destek beklediklerini söyledi.

Adıyaman Cumhuriyet Savcısı Emre Gülüşür ise önceki görev yerlerinde Koruma Kurulu olarak yaptıkları çalışmalar ve başarılı sonuçları hakkında bilgi verdikten sonra Koruma Kurulunun etkinliğinin arttırılması için kurumsal işbirliğinin önemine değindi. Denetimli Serbestlik ve Koruma Kurulunun suç işleyenlerin ve suç mağdurlarının eğitimi ve rehabilitasyonu konusunda öneminin açık olduğunu ve Adıyaman’da da başarılı çalışmalar yapıldığını belirten Gülüşür, denetimli serbestlik kapsamında salıverilen kişilerin yeniden suç işleme oranlarının ceza infaz kurumundan direkt salıverilenlere göre düşük olduğunu, bu nedenle sisteme daha fazla katkı sunmak gerektiğini söyledi.

Toplantı sonucunda denetim görevlilerinin, kamuya yararlı işlerde ücretsiz çalıştırılan hükümlülerin denetimlerini yaptıkları sürelerde serbest dolaşım hakkından yararlanmaları için Adıyaman Belediyesi ile meslek edindirmeye yönelik kombi ve evsel gaz yakan cihazların bakım onarımı kursu düzenlenmesi için ise Milli Eğitim Müdürlüğü ile mutabakata varıldı.