AK Parti Milletvekillerinin Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin’i ziyaretinde, Adıyaman’ın kalkınmasında ‘sulama projelerinin’ önemine işaret edildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan, Salih Fırat, İl Başkanı Seyfettin Bilen, eski İl Başkanı İbrahim Halil Fırat ve partinin diğer yöneticileri Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin’i ziyaret etti.

Sulama projelerinin Adıyaman için hayati öneme sahip olduğunu kaydeden Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, Adıyaman’ın kalkınmasında öncelikli sorunun sulama projelerinin olduğunu aktararak, tütün sorununa dikkat çekti.

Kuru tarımla gelişimin olmayacağına vurgu yapan Kemal Şahin, “Adıyaman tarım kentidir. Tarım kentinin ekonomisini güçlendirmek, memleketin refahını arttırmak, tarıma dayalı sanayinin gelişmesinin temelini tarımsal sulama oluşturuyor. Grup Başkanvekilimiz ve Milletvekillerimiz bu son 4 yılda tarımsal sulamada önemli gayretler sarf ettiler. Son 4 yıl içerisinde bu projeler bir yerlere geldi. 50 yıldır söylenen konular somut hale geldi. Tarımsal sulamadan sonraki en önemli ayak üniversitedir. Tarımsal sulamayla alt yapı kurulduktan sonra bilgi ve birikim şarttır. Bunu da Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi gerçekleştirecek. YÖK’ten onaylanan fakültenin Bakanlar Kurulu’ndan çıkmasını bekliyoruz. Daha sonra STK’lar ve pazar sorunu geliyor. Son 4 yıldır, verilen gayretler takdire şayandır.

2011 yılında Çelikhan ve dağ köyleriyle ilgili tütünlerin yasal zeminde olması noktasında kanunlar çıkmasını bekliyoruz” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, Adıyaman’ın tarım ağırlı bir kent olduğunu belirterek, “Son dönemlerde sulama projelerinde Adıyaman ciddi hamleler yaptı. Asırlık projeler Koçali Barajı, Çetintepe Barajında önemli yerlere gelindi. Güneş enerjisiyle ilgili çalışmalar yürütülüyor. Kahta Büyükçay’ın planlamasını bitirdik. Çelikhan sulamasında ciddi bir noktaya geldi. Gölet projeleri önemli noktalara geldi. Alt ve üst yapısıyla Adıyaman geçmişe oranla muazzam bir yol kat edildi. STK’ların fikirleri ve projelerine açık çek veriyoruz. Ayakları yere basan bütün projeleri destekliyoruz” dedi.

Milletvekili Murtaza Yetiş ise, Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin’i duyarlı davranışından dolayı kutladı.

Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, hükümetin çiftçiye verilen desteklerinden bahsetti.