Adıyaman Üniversitesi tezli-tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora programları ve öğrenci sayıları her geçen yıl hızla artıyor.

Aralık ayı sonunda enstitülere ayrıca 170 civarında tezli-tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi de alınmış olacak. 2015’e girerken toplam Lisans Üstü öğrenci sayısı 660 civarında olacak. Adıyaman Üniversitesi verdiği eğitimle öğrencilerini geleceğe hazırlarken lisansüstü eğitimde açtığı programlarla geleceğin bilim adamlarını yetiştiriyor. Yıllara göre yüksek lisans ve doktora programları düzenli bir artış göstererek 2008’de 5 olan yüksek lisans programı 2014 yılında 25, 2011 yılında 1 olan doktora programı ise 2014 yılında 5 oldu.

Buna bağlı olarak da artan tezli-tezsiz lisansüstü öğrenci sayısı 2008’de 20 iken, 2014 yılında 492 (2013 yılında alınan 50 tezsiz Yüksek Lisans öğrencisi ile beraber) oldu. Bilim insanı yetiştirme noktasında büyük mesafe kaydeden Adıyaman Üniversitesi geleceğini kendisi inşa ediyor. Konuyla alakalı bir değerlendirme de bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, birçok alanda döneminde kurulan üniversitelerin önüne geçen Adıyaman Üniversitesi’nin geleceğini kendisinin şekillendirdiğini kaydetti.

Rektör Gönüllü, “Bizimle beraber birçok üniversite kuruldu ve bu üniversitelerde birçok fakülteler, bölümler açıldı. Bu fakülte ve bölümlerde öğretim elemanı eksiği oldu. Biz de Üniversite olarak bu alana yatırım yaptık ve gelecekte hem bizimle beraber kurulan üniversitelere hem de bizim üniversitemiz için bilim insanı, öğretim üyelerini yetiştirmeye başladık. Bu, üniversitelerin en önemli ve kaçınılmaz görevidir. Bilim insanı yetiştirmezseniz hem ülkemizdeki üniversitelerle rekabet edemezsiniz, hem de yurtdışındaki üniversitelerle rekabet edemezsiniz. Lisans Üstü eğitim, üniversitelerin yaptığı araştırma çalışmalarını olması gerektiği seviyeye getirmektedir. Önümüzdeki birkaç yıl sonra, Türkiye’nin birçok üniversitesinde üniversitemizden mezun olup giden bilim insanları olacak. Hatta, bir kısmı yurtdışında üniversitelerde de görev alabilecektir. Eğitime, araştırmaya, bilime yaptığımız yatırımdan daha fazlasını insana yapıyoruz. Bu da bir marka olan Adıyaman Üniversitesi’ni yukarılara taşıyarak marka değerini artıracaktır” dedi.