Havaların ısınmasıyla birlikte Adıyaman’da ki tarihi ve turistik mekanları görmek için yerle ve yabancı turistler Adıyaman’a gelmeye başladı.

Tarihi ve turistik yapısıyla Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerinden birisi olan Adıyaman’da, Nemrut Dağı, Atatürk Barajı, Cendere Köprüsü, Eski Kahta Kalesi, Arsemia Ören Yeri, Perre Antik Kent, Besni Sofraz Tümülüsü, Gölbaşı Tabiat Gölü, Sahabe Hz. Saffan bin Muattal Türbesi’nin içinde bulunduğu 200’ün üzerinde tarihi ve turistik mekan bulunuyor. Açık hava müzesi konumunda olan Adıyaman’a 2017 yılının ilk turistleri turlarla gelmeye başladı.

Kültür turizminin yanı sıra inanç turizmiyle de ismini duyuran Adıyaman’da ki turizm sektörü, 2017 yılının iyi geçmesini umuyor.

Tur operatörleri tarafından GAP turu kapsamında Adıyaman’a gelen yerli ve yabancı turistler ilk önce kent merkezi daha sonra Kommagene Uygarlığından kalma tarihi mekanları geziyor. Turistler özellikle 2206 metre yükseklikte ki Nemrut Dağına çıkmayı istiyor.

2015 ve 2016 yıllarında doğu ve Güneydoğu Bölgesindeki terör olayları başta olmak üzere, ülkemizdeki terör hadiseleri nedeniyle özellikle yabancı turistler ilgi göstermemişti. Turizm sektöründeki işletmeler 2017 yılından ümitli olduklarını ve sektördeki daralmanın giderileceğini ifade ettiler.