Adıyaman Valiliği öncülüğünde, hayırsever Erdemoğlu Ailesinin destek ve girişimleri, Besni Kaymakamlığı, Besni Belediye Başkanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğünün katkıları ile "Yeşil Besni İçin El Ele" projesi kapsamında fidanlar toprakla buluştu.

Gaziantep Yolu üzerinde bulunan Merinos İplik Fabrikasının yanındaki arazi üzerinde gerçekleştirilen fidan dikimi öncesi Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindeki heyet, Besni OSB’de yeni hizmete giren Merinos İplik Fabrikasını gezerek, tesiste üretilen ipliğin kalitesi ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu’dan bilgi aldı.

Fabrika ziyareti sonrası, fidan dikiminin yapılacağı alana geçilerek “Yeşil Besni İçin El Ele" projesi kapsamında fidanlar toprakla buluşturuldu.

Valilik olarak ağaçlandırma çalışmalarına büyük bir önem verdiklerinin altını çizen Vali Demirtaş, “Daha yeşil bir Adıyaman için geçtiğimiz yıl Atatürk Barajı sağ sahil havzasının 540 ile 542 kodları arasında kalan arazilerde ve Barajın sahile kıyısı bulunan bütün köylerimizde ağaçlandırma çalışmaları başlatmıştık. Gerçekleştirdiğimiz ağaçlandırma çalışmalarında yöredeki insanlarımızın faydalanabileceği, bölgenin şartlarına uygun, insanlara ekonomik olarak katkı sağlayacak, daha kısa sürede ürün verecek aşılı fidan türlerine ağırlık verdik. Ağaçlandırma çalışmalarını yaptığımız Atatürk Barajı sağ sahil havzasının toplam uzunluğu bin 60 kilometredir. Şimdiye kadar 220 kilometrelik bir alanda çalışmalar gerçekleştirilmiş, 10 bin 800 dekarlık alanda ise makineli toprak işlemesi yapılmıştır. Bu çalışmalar ile birlikte ilimizde yaklaşık 529 bin adet fidan dikimi gerçekleştirdik” dedi.

Vali Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugünde fidan dikme ve yeşil örtünün genişletilmesi konusunda farkındalık oluşturmak ve bütün toplumda doğaya sahip çıkma düzeyini yükseltmek amacıyla, Valiliğimiz öncülüğünde başlatılan "Yeşil Besni İçin El Ele" projesi kapsamında, hayırsever Erdemoğlu ailesinin girişimleri ve diğer kurumlarımızın desteği ile Besni ilçemizde fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Dikilecek fidanların, Adıyaman’ın yeşil görüntüsünü daha da zenginleştireceğine ve güzelleştireceğine inanıyorum. Gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmamız için herkesin elinden geldiğince ağaçlandırma, yeşili koruma ve yaşatma çalışmaları yapması gerektiği inancındayım. Unutmayalım ki; biz dünyayı atalarımızdan miras değil, torunlarımızdan ödünç aldık” dedi.

Fidan dikim törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Merinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Orman Bölge Müdürü Mehti Özyer ile çok sayıda vatandaş katıldı.