Adıyaman’da Sivil Toplum Platformu, İsrail’in Mescid-i Aksa’daki uygulamalarını protesto etti.

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’da ibadetin üç gün yasaklanması ve ardından girişe metal detektör yerleştirilerek, girişleri kontrollü bir şekilde yapmasına tepkiler büyüyor. Müslümanların mabetlerine gitmelerine engel olan İsrail’e, Adıyaman’daki sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

Ulu Camii’nde kılınan Cuma Namazı sonrasında toplanan kalabalık, Demokrasi Parkı’na kadar ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile yürüdü.

Sivil Toplum Platformu adına basın açıklamasını TÜGVA Temsilcisi Hamit Aslan yaptı. Hamit Aslan basın açıklamasında, “Mescid-i Aksa biz Müslümanlar için büyük değer taşımaktadır. Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs’te İsrail, bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa’ya dikti. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar. Müslüman Müslümanın kardeşidir. Kardeşlerimize ve İslama yapılan zulme hep birlikte, bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir. Ortaya atılan bir bahaneyle Mescid-i Aksa’ya müdahale edilmiş ve İsrail güçleri tarafından kapıları kapatılmıştır. Üç gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolünde ve kapıya konulan metal arama detektörüyle sınırlı şekilde ziyarete açılmıştır. Her zaman olduğu gibi, vicdanları körelmiş batı dünyası yine bizi yanıltmayarak sessizliğini korumuştur” dedi.

Aslan açıklamanın devamında, “Kudüs’e 1948’den beri yapılan işgaller bir yurtta değil, bizatihi İslama karşı yapılan bir saldırıdır. Artık öyle bir boyut almıştır. İlk kıblemizde Ezan-ı Muhammediyeyi yasaklayacak kadar alçaklaşmışlardır. Bunlara karşı durmak namus borcu olmuştur. Allah’ın izni ile dik duruşumuz eşkıyalar son bulana, zalimler kaçacak delik arayana kadar devam edecektir. Burada bu bildiriyle biz Müslümanlar görevimizi yapıyor ve dille uyarıyoruz. Bizim dilimiz ki gönüllerde dualarla bir olup Allah’ın izniyle zalimlere lanet olarak yağar. Anlamamakta direniyorlar, biz Allah’tan başka kimseden korkmayız. Bu zulüm devam ederse güçlenmeye devam edip zalimlere kabus oluruz. Kardeşlerimizin canını yakanlar ve İslam düşmanlığı yapanlar her daim enselerinde bizim nefesimizi hissederek korku solurlar. Bizler ki Hz. Muhammed’i son peygamber kabul etmiş, kayıtsız şartsız Allah’a teslim olmuş, ordusunun ayak sesleriyle tüm dünyaya korkular salmış Osmanlı İmparatorluğunun torunlarıyız. Alçakların kulaklarında her daim bu sözler yankılanacaktır. Bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerini kullandı.

İmam Hatip Mustafa Küçükaslan tarafından, başta Filistinli Müslümanlar olmak üzere tüm Müslümanlar için dua yaptırıldı.