İllerde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ile eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve sosyal refahın artırılması amacıyla hayata geçirilen SODES Projeleriyle Adıyaman’daki okullar hayat buldu.

Değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara cevap vermek amacıyla SODES Projeleri kapsamında Adıyaman’daki birçok okula kütüphane, spor alanları ve Konferans Salonu kurularak okulların sosyal ihtiyaçları karşılanarak öğrencilerin hizmetine sunuldu.

2013 yılında Kalkınma Bakanlığı’na sunularak, 2014 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan SODES Projelerini değerlendirme toplantısı Güzel Sanatlar Lisesinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen, kamu kurumların amirleri, Milli Eğitim camiası mensupları ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri tarafından mini bir konser verildi. Ardından, SODES Projeleri kapsamında okullara yapılan hizmet ve yatırım çalışmaların slayt eşliğinde sunumu yapıldı.

Sosyal Destek Programı (SODES)’in istihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen insan odaklı bir program olduğunu kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, “2008 yılında GAP illerinde hayata geçirilen SODES projeleri kapsamında bugüne kadar Adıyaman’a 44 Milyon TL aktarılmıştır. Bu proje ile her yıl ciddi anlamda ilimize kaynak aktarılmıştır. Bu kaynaklardan okullarımıza da önemli yatırımlar yapılmıştır. Birçok okulumuza spor alanı, konferans salonu ve kütüphane kazandırılmıştır. Bunun yanında birçok köyümüze de futbol sahaları yapılmıştır. Bundan sonra da ilimize tahsis edilecek SODES ödenekleri doğrultusunda toplantı salonu ve kütüphanesi olmayan okullarımıza toplantı salonu ve kütüphane yapacağız. Ayrıca, ihalesini yapacağımız okulların toplantı salonunu için koltuklar ihale bedelinin içerisinde olacaktır. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılımlarını sağlamak için daha çok kaynak ayıracağız. SODES Projelerinin hazırlanması ve uygulanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.