Adıyaman Rehber Öğretmenler ve Özel Eğitimciler Derneği (ARÖD) kuruldu.

Adıyaman Rehber Öğretmenler ve Özel Eğitimciler Derneği Başkanı Serdar Çalış ve yönetim kurulu üyeleri derneklerinin kuruluşuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen dernek yöneticileri, derneklerinin kuruluş amaçlarını dile getirdiler.

Dernek Başkanı Serdar Çalış, amaçlarının topluma hizmet etmek, mesleki olarak üyelerin gelişimine katkı sunmak olduğu belirterek, “Rehberlik ve özel eğitim alanın tanıtılması, gelişmesi ve toplumun yararına kullanılması için kurulmuştur. Rehberlik ve özel eğitimcilerin haklarını gözetmek ve korumak olacak, ayrıca derneğimiz çeşitli kurslar, seminerler, paneller, konserler, tiyatro, sergi, sportif ve kültürel faaliyetlerde bulunacağız. Amacımızın gerçekleştirilmesi için gerekli olan her türlü bilgi, belge, doküman ve yayınları temin etmek için dökümantasyon merkezi oluşturacağız.

Ayrıca dernek olarak Adıyaman’daki diğer derneklerle ve sendikalarla ortak çalışmalarda bulanacağız, ayrıca kamu kurum ve özel kurumlara psikolojik eğitsel ve aile danışmanlığı konularında hizmet üretmek ortak projeler üreteceğiz” dedi.