AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, İş Kadını Aysel Uçar, Türk Eğitim-Sen Gölbaşı Şube Başkanı Mahsut Büyük, Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Rıfat Elçi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, bir mesaj yayınladı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat yayınladığı mesajında, “Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı en kutsal ve ölümsüz mesleğidir. Muhatabı insan olan onu hayata hazırlayan tohumdan yeşermesini sağlayan bir meslektir. Hayatın merkezine insanı alan, önce insan diyen, insanı yücelt ki devlet yücelsin düsturuyla hareket eden, ayrıca; medeniyetimizin güzelliklerini, kültürümüzün renkliliklerini yeni nesillere aşılayan, dünyanın özlem duyduğu huzurun, Barış’ın ve kardeşliğin mimarıdır öğretmen. Fedakârca çalışarak bu ulvi görevi layığıyla yerine getiren, doğruyu, güzeli, iyiyi, her alanda yenileşmeyi sağlayarak gerçekleri anlatan, barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğimizin temeli olan, aydınlık nesiller yetiştirmek için büyük sabır ve özveri gösteren siz değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, saygılar sunarım” dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ise, mesajında, “Yarınlarımızı şekillendiren, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bilgili, kültürlü ve donanımlı insanlar olarak yetişmesine katkı sağlayan öğretmenlerimizi minnet duygularıyla anıyoruz. Bu kadar önemli ve bu kadar anlamlı bir mesleğe mensup olan öğretmenlerimizin sorunlarının sıfıra indirecek çalışmalar, hükumetimiz döneminde artarak devam etmiştir, edecektir de. Öğretmenlerimizin daha iyi şartlarda ve daha az sorunla uğraşması, eğitimin kalitesi ve Başta kendi öğretmenlerim olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, vefat eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, yaşayan ve halen öğrenci yetiştirme sevdasına olan değerli öğretmenlerimize de sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam diliyorum” dedi.

İş Kadını Aysel Uçar ise mesajında, “Cumhuriyetimizin erdemini öğreten, milletçe çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen ve bu hedefe ulaşmak için de kararlılıkla yürüyen öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri öğrencilerini vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin ve insanlık meziyetinin kıymetli birer timsali olmalarını sağlamak için yüce bir görev yürütmektedirler. Türkiye Cumhuriyetini ve Türk milletini hürriyet ve bağımsızlık içerisinde sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için şefkatle özveriyle çalışan ve fedakarlıklarda bulunan dünyanın en değerli varlıkları olan siz öğretmenler, bugün Türk öğretmeninin şeref günüdür. Ona olan saygıyı yenileme, onun yüceliğini anma günüdür. Böyle anlamlı bir günde hepinizi saygıyla sevgiyle candan kutluyorum” dedi.

Eğitim Bir- Sen Gölbaşı İlçe Başkanı Rıfat Elçi ise, “Öğretmenlerimiz layık oldukları ve hak ettikleri ekonomik ve sosyal şartlara maalesef sahip değildirler. Yaptıkları fedakarlığın karşılığını alamamaktadırlar. Bunun için gereken düzenlemeler yapılmalı ve öğretmenlerimiz daha iyi şartlara kavuşturulmalıdır. Her yıl Öğretmenler Günü’nde sarf edilen süslü cümleler ile öğretmenlerin duygularına hitap eden yetkili mercilerin, bu yıl alışkanlıklarını bir kenara bırakmasını teoride değindikleri bu hakları bir an önce pratiğe dökmelerini istiyoruz. Biz, sorunları her yıl ötelenerek bir sonraki yıla devredilen ve devredildikçe daha da büyüyen, önemsenmeyen; ama önemseniyormuş gibi yapılan, eğitim çalışanları olarak haklarımızın bir an önce verilmesini istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü Eğitim Bir-Sen ailesi olarak kutlarız” dedi.

Türk Eğitim- Sen Gölbaşı İlçe Başkanı Mahsut Büyük, yayınladığı mesajında, “Bizler her şeye rağmen her baskıya rağmen her türlü zorbalığa rağmen dimdik ayakta kalabilen bir eğitim sendikasıyız. İnançlarımızdan, davamızdan ne bir koltuk için ne mevki için nede başka menfaatler için taviz vermeyen önce ülkem sonra biz diye bilen bir sendikayız. Bütün eğitim çalışanlarına, devlet memurlarına sesleniyorum: Dimdik durun. Kimseden korkmayın, çekinmeyin. Bunlar korkak adamların üzerine gidiyorlar. Cesur adamların yanına dahi yaklaşamazlar. Türk Eğitim-Sen’in böyle yürekli insanlardan oluştuğunu biliyorum. Türk Eğitim-Sen bütün olumsuzluklara rağmen gücünü koruyarak yoluna devam ediyorsa üyelerimizin dik duruşu sayesindedir” dedi.