Adıyaman’da uygulamaya konulan Ziyaret Çayı Rekreasyon Projesi kapsamında yapılan yeni tesisler ile Adıyamanlılar rahat bir nefes alacak.

Daha önceden Beşpınar Vadisi’ni yapan Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi, ikinci tesisi de vatandaşın hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş beraberinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan ile birlikte yeni yapılan ikinci tesis ve DSİ tarafından yapımı devam eden 5 adet su kesim bendinin yapıldığı yerlerde incelemede bulundu.

Ziyaret Çayı Rekreasyon Projesi Adıyaman doğusunda Ziyaret Çayı ile Kuruçay arasında bulunan yaklaşık 1 milyon 300 bin m2’lik alanı kapsıyor.

Vadide yapılan ikinci tesiste aynı anda 600 kişinin yemek yiyeceği lokanta, çay bahçesi, cafeterya, pastane, şelale ve kamelyalar bulunuyor.

Vali Mahmut Demirtaş, “İlk etapta burada restoran gibi bir şey yapıyoruz. Yani vatandaşımız geldiği zaman çok rahat dinlenebilecekleri bir yer. Adıyamanlılar burada rahat bir nefes alacak. Adıyaman’da en büyük problem vatandaşlarımızın dışarı çıktığı zaman dinlenebilecekleri, gidip oturabilecekleri, yemek yiyebilecek bir restoranlar yok. Burasını yaklaşık yani 1 milyon 350 bin liraya mal etmiş olduğumuz 1500 metrekare kapalı alana sahip olan bir restoran yaptık. Etrafına tabi çocuklarımızın, gençlerimizin, insanlarımızın dinlenebileceği oturabileceği park alanları var. Amacımız en kısa zamanda bunu bitirip vatandaşın hizmetine sunmak istiyoruz.

Tabi bu Ziyaret Çayı Rekreasyon Projesidir. Bu tesis projenin çok küçük bir parçasıdır. Allah kısmet ederse Gençlik Spor Bakanlığı’na sayın milletvekillerimizle beraber götürmüş olduğumuz projelerimiz var. O projeyi sayın Bakanımız da beğendi kabul etti. Kısmet olursa vatandaşlara spor alanları yapmayı düşünüyoruz. Özellikle basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortları, yüzme havuzları yapmayı düşünüyoruz. Bir de aynı zamanda yine bu rekreasyon projesi içerisinde bulunan trapez kanalları yapmayı düşünüyoruz. Bu ziyaret köprüsünün altından başlamak üzere 1100 metre uzunluğunda trapez kanalları yapılacak.

Yine burada toplam 5 tane su kesim bendi yapılacak. En kısa zaman içerisinde yani 2015 yılında bu çalışmaları da bitirmeyi düşünüyoruz.

Bu projenin hayata geçirilmesinde özellikle sayın milletvekillerimizin çok ciddi anlamda katkıları var. Bu projelerin yapılmasını gerçi biz yerinde hazırlıyoruz ama tabi bunları Ankara’da takip edilmesi, bu ödeneklerin oluşturulması ödeneklerin ilimize aktarılması milletvekillerimizin, sayın Bakanlarımızın özellikle Kalkınma Bakanımızın ve Gençlik Spor Bakanımızın çok büyük katkıları var. Ben burada da sayın Başbakanımıza, Hükümetimize ve sayın milletvekillerimize bu projelerin Adıyaman’da gerçekleştirilmesinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.