AK Parti Adıyaman İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, 2015’te yapılacak olan genel seçimlerde milletvekilliğine aday adayı olduğunu açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıyla 14 Aralık tarihinde yapılacak olan AK Parti 5. olağan il kongresinde Mevcut İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, il başkanlığına aday olmayacağını kaydetti. Partisinin üst düzey yetkilileriyle ve partilileriyle görüşmeler sonrasında milletvekilliğine aday adayı olma yönünde karar alan İbrahim Halil Fırat, istişareler sonrasında bu kararı olduğunu vurguladı.

İbrahim Halil Fırat, “5. Olağan il kongresi hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor. Bir taraftan hazırlıklarımızı yaparken diğer taraftan il başkanlığı aday adayları çalışmalar yapıyor. Ben 4 yıldan beri yürüttüğüm bu göreve yeniden talip değilim. Partimizin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcı sayın Süleyman Soylu başta olmak üzere üst düzey yöneticilerle görüşmelerim oldu. Milletvekili aday adayı olacağımı kendilerine ilettim. Kendileri de aldığım kararın hayırlı olması temennisinde bulundular. İnşallah AK Parti’de İl Başkanı olarak sürdürdüğüm hizmetlere, milletvekili olarak da sürdürmeyi Yüce Allah’ım nasip eder” dedi.