Adıyaman’ın Kahta İlçesi Arıkent Mahallesinde, Arıkent Camii temel atma töreni dualarla gerçekleştirildi.

Arıkent Camii Temel Atma Töreni’ne, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tunçmen, iş adamları ve vatandaşlar katıldı. Temel atma töreni kurbanlık koçun kurban edilmesi ve Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’anı Kerim okunmasının ardından temel atma töreni gerçekleştirildi. Arıkent Cami Dernek Başkanı Fethi Parlak yaptığı konuşmada, “Mahallemizde cami bulunmamakla beraber en yakın camii olan Çağrı Cami’si ise 20 dakika uzaklıkta. Kışın yağış altında, yazın sıcaklardan dolayı camiye gitmekte sıkıntı yaşıyoruz. Yaşlılarımız için bu mesafe büyük bir sorun oluyor. Aynı zamanda çocuklarımızın yaz aylarında, Kuran Kursu ihtiyacını gidermek için camimizin altına bir kuran kursu, taziyesi olan ailelerin misafirleri rahatlıkla karşılayabilmesi için taziye evi inşa edeceğiz. Yaklaşık 305 metre kare alanda inşa edilecek olan Arıkent Camisi, 3 katlı olacak. Birinci katı Kuran Kursu ve taziye evi olacak. Aynı anda ibadet etme imkanı sunacak" dedi.

Arıkent Cami Dernek Başkanı Dernek Başkanı Fethi Parlak, caminin yapımına ön ayak olanlara, emeği geçen, dernekte faaliyet gösteren, maddi ve manevi katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, caminin Kahta’ya hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde temel atıldı.