Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı’nın İç Turizm Geliştirme Projesi kapsamında Atatürk Barajı göletinde faaliyet gösterecek 2 feribotun yapımı sürüyor.

Şanlıurfa Bozova Çatak Tesislerinde yapımı devam eden feribotların Atatürk Barajı’nda kuzey-güney hattında yolcu taşımacılığının yanı sıra ve turistik amaçlı olduğu öğrenildi. Yapımı devam eden feribotları yerinde inceleyen Samsat Kaymakamı Kürşat Atak, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ve Samsat Eğitim Kültür Dernek Başkanı Bekir Aydın, feribotların yapımını üstlenen firma yetkililerinden bilgi aldılar.

Çalışmalara hızlı bir şekilde başladıklarının bilgisini veren firma yetkilileri, feribotların 36 metre uzunluğunda, 13 metre genişliğinde olacağını, A ve B tipi olmak üzere dizayn edileceğini, A tipi olarak dizayn edilen feribot 50 yolcu ve 15 araç kapasiteli, B tipi dizayn edilen feribot ise 100 yolcu ve 30 araç kapasiteli olacağı bilgisini verdiler.

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ise feribotların bölge halkının hizmetine sunulacak olmasından dolayı memnun olduklarını belirterek, “Feribotlar hem turistik hem ticari taşımacılıkta kullanılabilecek. Bozova-Samsat için büyük bir köprü görevini yapacaktır. Bu feribotlar halkımızın hizmetinde ihtiyaca göre kullanılacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.