Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 76. yılı anma etkinlikleri kapsamında Adıyaman Üniversitesi’nde Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda ki programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Adıyaman Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılapları Tarih Bölümü Okutmanı Özgür Ebrulut yaptı. Ebrulut, “Her 10 Kasım’da ağlamak yerine Atatürk’ü ve kurduğu Cumhuriyeti daha iyi anlamaya çalışmaya gayret göstermeliyiz. Bugün 91 yaşında olan Türkiye Cumhuriyeti; eğitimde, sağlıkta, sanayide kısacası çağdaşlaşma yolunda emin adımlarla yoluna devam etmektedir. 91 yıl önce hayal gibi görünen muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak an meselesi olmuştur. Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya’da Türkiye örnek ve model ülke olmuştur. Gelinen bu nokta Atatürk’ün ne kadar ileri görüşlü bir devlet adamı olduğu gerçeğini açıkça ortaya koymuştur” dedi.

Konuşmaların ardından Adıyaman Üniversitesi Konservatuar öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryomun sunumu yapılarak, Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

(AHM-VSA-Y)

.