Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 81 il, 160 ilçeden gelen 365 Oda ve Borsa Başkanı ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. Ziyarete; Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu da katıldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Hayırlı olsun ziyaretiyle beraber, Sayın Cumhurbaşkanı ekonomik meseleler hakkında istişarelerde bulunduk. Görüşlerimizi aktarabilme fırsatını bulduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaklaşımından ev sahipliğinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Odalarımızın ve borsalarımızın en önem verdiği konu hükümetimizin açıkladığı ‘ekonomik reform paketine’ sahip çıkılması idi. Diğer önemli konu, istihdamın üzerindeki maliyet yüklerinin kaldırılması noktasındaki taleplerdi. Önümüzdeki dönemde muhakkak turizmin itici güç olması vardı. Sanayi üretiminin teşvik edilmesi gibi daha önce de ifade ettiğimiz konular dile getirildi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve 365 Oda ve Borsa Başkanı ile istişare toplantısında, "Mevcut teşkilatlanma yapısını farklı bir Türkiye için yeterli bulmadığımızdan dolayı yeni teşkilatlanma yapısıyla birlikte çok daha farklı bir adım atalım istiyoruz. Ekonomiyi yakından takip edecek, ekonominin tüm taraflarıyla istişarelerimizi eskisi gibi sürdürecek, dertlerinizi, şikayetlerinizi, öneri ve tavsiyelerinizi yine dinleyecek, bunları istişare edecek, bunlara birlikte çözüm üreteceğiz" şeylinde konuştu.

Ziyarete katılan ATSO Başkanı Uslu, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, “TOBB camiası olarak Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ederek, hem kendilerine ‘hayırlı olsun’ dedik, hem de istişare toplantısı ile önemli konuları görüşerek kendilerine beklentilerimizi iletme fırsatını bulduk. Sayın Cumhurbaşkanı hepimizle yakın temas kurarak bizleri çok güzel karşılamıştır. Kendisini Adıyaman’a davet ettik. Yakın zamanda geleceğini belirterek halkımıza selamlarını ve muhabbetlerini iletti” dedi.