Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Kasım ayı meclis toplantısında gündeme ilişkin konular görüşülerek karara bağlandı.

ATSO Meclis salonunda gerçekleştirilen Kasım ayı meclis toplantısına Meclis Başkan Yardımcısı Abdurrahman Gündüz başkanlık etti. Ekim ayına ait oturum tutanağının okunarak tasvibi, Ekim ayı kati mizanı ve ekleri ile hesapları inceleme komisyonu başkanlığının raporu görüşüldü.

Gündeme ilişkin maddelerin görüşülmesinin ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu aylık faaliyetleriyle ilgili yaptığı açıklamada “Bildiğiniz gibi Odamızın İŞKUR ve KOSGEB destekli Girişimcilik Eğitimleri devam ediyor. Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan hükümlülerin; eğitimi, ıslahı, verimli, üretken, bireyler olarak toplum yaşamına uyumlarını sağlamak ve salıverilmelerinden sonra iş bulmalarına yardımcı olmak amacıyla Girişimcilik kursu açtık. 30 hükümlüye girişimcilik eğitimi verdik ve kurs sonrası belgelerini takdim ettik. Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde 10-13 2014 tarihleri arasında düzenlenen “Uluslar arası İnşaat Makineleri ve Ekipmanları Fuarı”na oda olarak iştirak ettik. Bu iş ve inceleme gezimizi KOSGEB destekli olarak gerçekleştirdik. Ziyaretlerimiz çok verimli geçti. Türk inşaat sektörü için de büyük önem teşkil etmekte olan fuarı dünyanın değişik noktalarından yaklaşık olarak 23 binden fazla profesyonel ziyaretçi takip etti” dedi.

Ekonomi hakkındaki görüşlerini de dile getiren Uslu,; “Ekonomi hakkında biraz söz etmek istiyorum. Tahminlerdeki iyileşmenin sebeplerine bakacak olursak, petrol fiyatlarının aşağı seyretmesi Türkiye ile ilgili beklentileri biraz daha iyileştirdi. Neredeyse cari açığın yarısından fazlasını enerjiye yatırıyoruz. Avrupa, Çin ve Japonya’nın ekonomisinin yavaşlaması ve bu yavaşlamaya rağmen dünya ekonomisinin ve ticaretinin büyüyeceği söylenebilir. Önümüzdeki dönemde ABD ile Avrupa arasında serbest ticaret anlaşması yapılması gündemde. Bu hepimizi etkileyecek bir durum. Eğer AB ile ABD iki yıl içerisinde serbest ticaret anlaşmasına gider ve biz dışarıda kalırsak AB ile olan ticaret hacmimiz ciddi anlamda düşebilir. Bizim mutlaka bu çalışmanın içinde olmamız gerekiyor” dedi.