İpekyolu Gençlik ve Kültür Derneği tarafından hazırlanan ve Ulusal Ajans tarafından desteklenen Gençlik Değişimleri Programı kapsamında ‘Köye Şehir Doğuyor’ projesiyle Adıyaman’a gelen Avrupalı gençler Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.

Proje kapsamında Litvanya, Bulgaristan, İspanya, Romanya ve İtalya’dan Adıyaman’a gelen 30 kişilik gençlik grubu, Adıyaman’ın tarihi ve turistik yerlerini gezerek, Türkiye’nin ve Adıyaman’ın kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacaklar.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde gelen gençlerin ziyaretinden memnuniyet duyan Vali Mahmut Demirtaş, Avrupalı gençlere Adıyaman’ın tarihi, kültürü, coğrafyası, ekonomik ve sosyal yapısı ile ilgili bilgiler verdi.

Vali Demirtaş, Adıyaman Anadolu’nun en eski yerleşim birimlerinden birisi olduğunu ve tarihi süreç içersinde birçok uygarlığın büyüleyici kalıntılarına ev sahipliğin yaptığını belirterek, “Adıyaman, sahip olduğu 200’ün üzerinde tarihi öneme haiz kültür varlıkları ile adeta açık hava müzesi konumundadır. Kısacası Adıyaman, herkesin mutlaka gelip görmesi gereken bir ildir. Sizleri de ilimizde görmekten memnuniyet duyuyoruz. Gençlerimiz bu projelerle kültürler arası diyalogu geliştirip, ülkemiz insanının misafirperverliğini yakından görme şansına sahip olmaktadır” dedi.

Adıyaman’da çok sıcak bir karşılaşama yaşadıklarını dile getiren Avrupalı gençler ise, “Bu proje ile Türkiye’yi ve Adıyaman ilini yakından tanıma fırsatımız oldu. Adıyaman’da bulunmaktan çok memnunuz. Adıyaman insanının yakın ilgi ve alakası ile misafirperverliğine hayran kaldık” ifadelerini kullandılar.

Avrupalı gençler, gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri Vali Mahmut Demirtaş’a sundular.

Valilik Makamı ziyaretinin ardından Avrupalı gençler, Adıyaman’ın tarihi ve turistik mekanlarını gezmek üzere Nemrut Dağı’na hareket etti.

(AHM-VSA-Y)

.