Adıyaman Genç Kuşak Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği (AKİD) Başkanı Birsen Günay, Diyarbakır’da gerçekleştirilen 17.Kadın Sığınakları Danışma ve Dayanışma Merkezleri Kurultayı toplantısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Günay, "Kurultayda kadınların sosyal ve çevresel olarak yasadıkları sıkıntılar ve çözüm önerileri dile getirildi. Kurultay formatına göre konu başlıklarından bir tanesi olan Kadına Yönelik şiddet ve Mücadelede Yerel Politikalar ve Mekanizmalar başlığı altında yapılan grup çalışmalarında görev aldım.

Bu çalışmanın özü kadın hareketi olarak başta yerel yönetimler olmak üzere Kamu Kurum Kuruluş ve diğer STK’larla deneyimlerimizi paylaşmak, nasıl bir çalışma yürütebilirizin analizini yapmak, gerekli hallerde ortak hareket ederek mazlum ve mağdur durumdaki kadınlarımıza yönelik sıkıntıların çözmektir. Kurultayın sonucuna uygun olarak ilimizde ki kadınlarımıza yönelik eksikliklerin giderilmesi için konuyla ilgili diğer kurumlarla da randevularımızı alarak bizde bu çatı altında çalışmalarımızı yürütüp kadınlarımızın sesi ve konunun takipçisi olacağız” dedi.