Kahta İlçe Kaymakamı Dede Musa Baştürk, Yahya Kemal İlkokulu, Kubilay İlkokulu, Gazi Ortaokulu ile Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören engelli öğrencileri okullarında ziyaret ederek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Kaymakam Dede Musa Baştürk’e ziyaret esnasında Kahta Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Sırrı İnan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen ve Kahta Engelliler Derneği Başkanı Serkan Aslan eşlik etti.

İlk olarak Gazi Ortaokulu ile başlayan ziyarette, engelli öğrenciler Kaymakam Dede Musa Baştük’ ü büyük bir samimiyetle kucaklayarak karşıladılar. Engelli öğrencilerin okuldaki atölyeleri, sınıfları ve el sanatları bölümlerini gezdirdi.

Kaymakam Dede Musa Baştürk, insanlara verilmesi gereken değerlere dikkat çekti. Kaymakam Baştürk, “İnsana değer verilirse ve fırsat tanınıp ilgilenilirse neler başarabileceğini bu gün bir kez daha yakından görmüş oldum. Hayatın gerçeği olan engellilik acınacak bir durum değildir. Engelli öğrencilerimizi eğitim ile topluma kazandırılabiliriz. Hepimiz bir engelli adayıdır. Önemli olan zihnimizdeki engelleri yok etmektir. Bu öğrencilere sımsıkı sarılıp daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Ben her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olduğum gibi bundan sonra da yanında olacağım" dedi.

Baştürk, ziyaret ettiği bütün okullarda, engelli öğrencilerin sevgisi ve yoğun ilgisiyle karşılandı. Bütün öğrencilerle tek tek ilgilenip durumları hakkında öğretmenlerinden bilgiler aldı. Sorunlarını dinledi ve her zaman engelli öğrencilerin yanında olacağını belirtti.