Sadece Adıyaman’da üretilen ve her biri diğerinden farklı olan yöresel besi bebeklerin, magnet denilen buzdolabı süsü ve maskotları üretilmeye başlandı.

Adıyaman’da nenesinin giyiminden esinlenerek besi bebekleri yapan Zahide Durmaz, besi bebeklerin magnezyum ve maskotunu yaptı. Tamamen el yapımı olan ve her biri diğerinden farklı olan yöresel besi bebeklerin yan ürünü olan magnet ve maskotuna büyük ilgi var.

Zahide Durmaz, yaklaşık bir yıldan beri magnet ve maskot üretimini yapmaya başladıklarını belirterek, magnet ve maskotun hesaplı olduğuna dikkat çekti.

Durmaz, “Bir yıldan beri besi bebeklerin magnet ve maskotunu yapıyoruz. Bunların üretimi fiyat olarak daha hesaplı. Bir kişi bir bebeği alamayacak durumdaysa, bir tane besi bebek magneti alabiliyor. Besi bebekler 30-50 TL arasında değişirken, magnetler ve maskotlar 5 TL’ye satılıyor. Bir adet besi bebeğin yapılması üç gün sürüyor. Her biri 50 ayrı aşamadan geçiyor. Her bebek birbirinden farklı. Teknolojiyle yok olmaya yüz tutmuş olan kültürü buluşturmuş oluyoruz. İnsanların en çok yaşamlarını sürdürdükleri yer olan mutfakta insanların sürekli gözlerinin önünde yer alıyor. Turizmde ürün alımındaki en fazla satış yapılan şey magnettir” dedi.