Adıyaman’da sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek Beşpınar Mesire Alanı Rekreasyon Projesi kapsamında yeni bir sosyal tesis daha hizmete girecek.

Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından uygulanan Beşpınar Rekreasyon Projesi kapsamında her geçen gün yenilikler yapılıyor. Adıyamanlıların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarına cevap verecek Ziyaret Çayı Rekreasyon Projesi Adıyaman doğusunda Ziyaret Çayı ile Kuruçay arasında bulunan yaklaşık 1 milyon 300 bin m2’lik alanı kapsıyor.

Proje kapsamında Beşpınar Vadisine yapılan sosyal alanın yanı sıra ikinci bir sosyal tesisin yapımı bitiyor. İl Özel İdaresi yeni yapılan tesisi iki hafta sonra teslim alacak. Bitme aşamasına gelen sosyal tesisi gezen İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, yıl sonunda tesisin hizmete açılacağını kaydetti.

Tesisin ihaleye verileceğini vurgulayan Kenan Doğan, “Umut ediyoruz ki Adıyaman’da bu harika tesisi işletecek bir alıcı çıkmasıdır. Adıyaman olarak istifade ederiz. Konum olarak ve mekan olarak güzel. Aynı anda 600 kişinin yemek yiyeceği lokanta, çay bahçesi, cafeterya, pastane gibi çok yönlü işlevsel bir yer. Oda lokanta dediğimiz yerler var. 8-10 kişilik grup geldiğinde kendine ait özel odası olacak. Yazın teraslar var, kışın kapalı alanlar var. Küçük nişan törenleri, kına geçesi düzenlenebilir. Şelaleler ve kamelyaların olduğu, misafirlerin ağırlanacağı nezih bir ortam olacak.

Devamında DSİ tarafından yer teslimi yapıldı. Derenin ıslahı olacak ve 30 bin metrekarelik göl alanımız olacak. Oraya yönelik çalışmalarda tahmin ediyorum Ocak ayı itibariyle başlamış olur. Gelecek yaz insanlar bu ortamları kullanabilecekler” dedi.