Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç, 2013-2014 eğitim öğretim sezonunda yaklaşık 40 bin kişinin düzenlenen kurslardan faydalandığını açıkladı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç, HEM olarak genel kurslar, mesleki kurslar ve okuma-yazma kurslarının yanı sıra Suriyelilerin kaldığı çadır kentte açık lise ve açık öğretim alanında çok farklı kurslar düzenlendiğini kaydetti. Özbilgiç, 2013-2014 eğitim öğretim yılında genel kurslarda 32 bin 169, mesleki kurslarda 6 bin 997, okuma yazma kurslarında 851 olmak üzere toplamda yaklaşık 40 bin civarında kursiyerin kurslardan yararlandığına dikkat çekti.

Toplumun her kesiminin talepleri doğrultusunda farklı kurslar açarak, istihdama katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Özbilgiç, “Sadece çadır kentte 14 adet kurs açtık. Orada çok ciddi bir çalışmamız var. 2013-2014 sezonunda 14 tane kursumuz açılmış ve bin 230 tane kursiyer burada kursa katılmış. Kuaför, bilgisayar, el sanatları, dikiş nakış, halıcılık, tekstil, okuma yazma, bağla, resim, mozaik ve aile eğitimi kurslarımız başta olmak üzere çok sayıda kurs açıyoruz. Özellikle anne eğitimine büyük önem veriyoruz. Kadrolu öğreticilerimizi alanlara indirdik, tüm okullarda alan taraması yaptılar. Şuan okullarımızın tamamında bu aile eğitimi kursları açıldı. Anneye çocuk eğitimi veriliyor. Çocuğa nasıl bakacak, derslere nasıl yardımcı olacak ya da ailede iş ve işleyişle ilgili nasıl bir çalışma yapacak bunun eğitimi veriliyor. Bunu geçen yılda yapmıştık. Akademik başarıyı olumlu etkiliyor. Genelde biz kenar mahalle diye tabir ettiğimiz kırsal alandaki okullara daha öncelik veriyoruz. Bölgedeki annelerimiz bu kurslara geliyor. Geçen yıl bu kursa kayıt yapan 13 erkek, 608 kadından 12 erkek, 567 bayan sertifika almaya hak kazandı.Bu yılda yine okullarımızda devam edeceğiz. Kesinlikle bu sayının üzerine çıkmayı düşünüyoruz. Çünkü biz aileyi çok önemsiyoruz. Aile sağlam temellere oturursa hem akademik hem mesleki açıdan başarı daha çok artar.

Ayrıca biz bu yıl halk eğitim merkezi olarak usta öğreticilerimize ayda bir seminer olmak üzere okulumuz rehber öğretmeni Sezai Yılmaz koordinatörlüğünde bunun planlaması yapıldı. Her ayın son haftasında halk eğitim merkezimizde usta öğreticilerimize bu kursları vereceğiz” dedi.