Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 95. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında ‘Büyük Atatürk Yol Koşusu’ düzenlendi.

Her yıl geleneksel olarak ülkenin tüm illerinde yapılan Büyük Atatürk Yol Koşusu Adıyaman’da 27 Aralık 2014 tarihinde saat 10.00’da Kahta Yolu üzeri Çevik Kuvvet kavşağından başlayarak İl Emniyet Müdürlüğü önünde sona erdi.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Büyük Atatürk Yol Koşusuna Gençler Bay - Bayan 5 bin metre kategorisinde yapılan yarışmalara 27 kız, 40 erkek olmak üzere toplam 67 sporcu yarışmalara katıldı.

Genç Erkekler Kategorisinde birinci Murat Güder, ikinci Ercan Kaya, üçüncü ise, İdris Taylan oldu. Genç Kızlar Kategorisinde ise birinci Kader Güvenç, ikinci Gülbahar Çetin üçüncü ise Kader Dost elde etti.

Büyük Atatürk Yol Koşusuna dereceye giren sporculara ödüllerini Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı tarafından sporculara eşofman, kitap, madalya ve başarı belgesi verildi.

Ödül töreninde bir açıklama yapan Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin bu önemli ve anlamlı gün adına yapılan atletizm yarışmalarına katılan tüm idareci, antrenör ve sporculara teşekkür ederek, kategorisinde dereceye giren sporculara Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığının düzenleyeceği Türkiye Şampiyonasına ilimizi temsilen katılacakları için başarı dileklerinde bulundu.