Adıyaman’da, çıplak ayaklarıyla çarşı merkezinde dolanarak vatandaşlardan dilenen küçük yaştaki kız çocuğu, görenlerin adeta yüreklerini sızlattı.

Kimseyle konuşmak istemeyen ve çıplak ayaklarıyla çarşı merkezinde o küçücük yaşta gezinip vatandaşlardan para isteyen adı öğrenilemeyen küçük kız para istediği vatandaşlara duygusal anlar yaşattı. Küçük kızın çıplak ayakla dilenişini gören vatandaşlar, "Çıplak ayakları ile bu kış vaktinde buz gibi kaldırımlarda yürüyerek vatandaşlardan para talep ediyor. Çoğu kişi kendisini terslerken o başını öne eğip yoluna devam ediyor. Ne adını söylüyor nede bulunduğu yeri söylüyor. Çaresizliği yüzünden okunurken çıplak ayakları ile dilenmesi ise, hayatın zorluğuna küçük yaşta yakalandığı gösteriyor. Bugün, yarın havalar daha çok soğuyacak, bu kız yine aynı bu şekilde karnını doyurmak için vatandaşlardan para dilenecek.

Beklide Allah etmesin bir köşede soğuktan donarak hayatını kaybedecek. Onun elinden tutmayıp ona yardım etmediğimiz için, ona sahip çıkmadığımız için belki her şeyin sorumlusu bizler olacağız. Kimse çocuğunu sokaklarda buz gibi kaldırımlar üzerinde çıplak ayakla dilendirmek istemez. Çocukluğunu yaşaması gereken küçük kız oynaması gereken balonunu eline almış çarşı ortasında çıplak ayaklarla dilenmeye çalışıyor. Yazık günah. Bu kızın bu halini yetkililer görmüyor mu? Bu kız belki annesi ve ya babası tarafından bakılmıyor da olabilir, belki kimsesiz bir kız çocuğu da olabilir. Ama memleketimizin önde gelenlerinin bu kız çocuğuna sahip çıkması gerekmektedir. Yaşam zor, hepimiz adeta yaşam savaşı veriyor. Çok şükür bizlerin karnı tok, üzerimizde sıcak kıyafetlerimiz var. Ama bu çaresiz kızın ayaklarında hiç bir şey yok” şeklinde konuşarak duygusal anlar yaşadılar.

Çıplak ayakları ile dilenerek para kazanmaya çalışan küçük kız ise, çarşı merkezinde gözlerden kayboldu.