Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde 12 bin 900 dekar alanın sulanmasını sağlayacak olan Çat Barajı tünelinin yapımı ihale aşamasına geldiği bildirildi.

Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, 2008 yılında başlattıkları çalışmanın idare tarafından kaynaklanan sıkıntıların aşıldığını ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde Çat barajı tüneli için 2015 yılı içinde ihalesine çıkılacağını bildirdi.

Çat barajı tüneli projesinin 2 aşamadan oluştuğunu belirten Başkan Bulut, “Çat Barajı tünelinden cazibe yolu ile sulama suyunun getirilmesi projesi Şerefhan regülatörü devamında 1200 metre uzunluğunda tünel, ayriyeten Nakav mevkiinde ise 700 metrelik uzunluğunda tünel yapımı ihalesi yapılacak. Tünel çıkışından itibaren kapalı sistemden gelecek olan arazi sulama suyu 12 bin 900 dönüm arazi suya kavuşmuş olacak. DSİ Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde projesi tamamlanan Şerefhan regülatörü ile bin 200 metrelik tünelin yapım ihalesi 2015 yılı içerisinde yapılacak. Diğer tünel ve kapalı devre sistem ise projesinin yetiştirilmesi durumunda onunda ihalesi yapılacaktır. Çelikhan halkının özlemle beklediği ve çiftçiyi büyük bir yükten kurtaracak olan bu projenin hayata geçmesinde AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Milletvekillerimmiz Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan, Mehmet Metiner ve Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, Devlet Su İşleri yetkilileri ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.