CHP Adıyaman Gençlik Kolları Başkan ve üyeleri Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yapımına harcanan bedeli protesto etmek için Gölbaşı ve Besni ilçe Parti Binalarında basın açıklaması yaparak, broşür dağıttı.

Adıyaman Gençlik Kolları Başkanı Engin Özer, İlçe Gençlik Kolları Başkanları ve genç üyelerle birlikte Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na harcanan para nedeniyle vatandaşlara ve esnaflara broşür dağıtıldı.

CHP Adıyaman Gençlik Kolları Başkanı Engin Özer, ülke ekonomisi zor durumda olduğunu, işsizliğin en büyük sorun olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanlığı Sarayına harcanan 1.8 milyar TL’nin akla mantığa sığmadığını iddia etti.

Özer açıklamasında, “Bu para ile İlimizde asgari ücret üzerinden 7400 kişiye istihdam oluşturarak 25 yıl boyunca maaş ödenmez miydi?

İlimizin tüm köylerinin içme suyu, yol, kanalizasyon, sulama göleti, sulama kanalı, köy içi meydan, parke taşı ve peyzaj gibi temel altyapı ihtiyaçları tamamen giderilemez miydi?

İlimizde aynı anda, 10000 ciftçimize traktör desteği, 20 bin çiftçimize 1’er dönümlük sera, 10 bin çiftçimize 10’ar adet süt ineği, 50 bin çiftçimize damlama sulama sistemi ve tarım alet, ekipman yardımı yapılamaz mıydı?

İlimizde yoksul ve dar gelirli yurttaşlarımız için TOKİ’nin her biri 60 bin lira olan alt geliri grubu konutlarında tam 30 bin adet yapılamaz mıydı?

İlimizde aynı anda 200 yataklı 6 hastane, 50 adet anaokulu, 24 derslikli 10 yeni ilkokul ve lise binası, 500 öğrenci kapasiteli 4 yurt binası 20’şer bin kapasiteli 2 yeni stadyum, 8 adet kültür merkezi, 100 kişi kapasiteli 4 huzur evi, 7 adet kapalı yarı olimpik yüzme havuzu, 10 adet kapalı spor salonu, 6 adet müze, 10 adet katı atık bertaraf tesisi, 10 adet atık su arıtma tesisi ve 4 baraj yapılamaz mıydı?” dedi.