‘Cumartesi Anneleri’ olarak bilinen ve çocukları faili mechul cinayetlere kurban giden anneler 500. Hafta nedeniyle bir araya geldi.

İHD Adıyaman Şubesi’nin öncülüğünde Demokrasi Parkı önünde toplanan kalabalık sloganlar eşliğinde basın açıklaması yaptı. Cumartesi Anneleri ellerinde çocuklarının fotoğrafları ile basın açıklamasına katıldı. Basın açıklamasına CHP İl Başkanı Bilal Doğan, BDP İl Başkanı Abuzer Külükkelepçe ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Basın açıklaması öncesinde konuşan İHD Adıyaman Şube Başkanı Osman Süzen, annelerin eylemlerini senelerden beri sürdürdüğünü dile getirerek, “Bu eylemde anneler çocuklarının akıbetini soruyor. Adalet arayışları devam ediyor. Bu annelerin adalet arayışı 500 haftadır devam ediyor. Bu güne kadar kemikleri dahi bulunamamış insanlarımız var. Bizler bugün annelerin adalet arayışına destek olmak için buradayız. Onların yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Annelerin bu adalet arayışına cevap verilmesini istiyoruz” dedi.

İHD Adıyaman Şube Sekreteri Kamer Yıldırım yaptığı basın açıklamasında Cumartesi Anneleri’nin en uzun sivil itaatsizlik eylemi olduğunu belirterek, “500 Haftadır devam eden annelerin feryadında bu topraklarda yaşayan herkese sesleniyoruz. Kaybedilen sadece annelerin evlatları değildir; insanlığın vicdanıdır. İnsanlık onuru hedef alan bu suç karşısında susmayın. Annelerin hakikat ve adalet çığlığına sesinizi katın” dedi.

Eylemciler daha sonra oturma eylemi yaparak olaysız bir şekilde dağıldı.