Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Dünyada ve Türkiye’de insan hak ve özgürlüklerini değerlendiren Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz mesajında, “Her 10 Aralık’ta olduğu gibi, bugün de insan hakları ihlallerinin görmezden gelindiğini müşahede ediyor ve 10 Aralık 1948’de yayınlanan bildirgedeki ifadelerin, Batı dünyası tarafından tek taraflı algılandığına bir kez daha şahit oluyoruz. Eğitim Bir- Sen olarak hatırlatmak isteriz ki, dünyanın birçok yerinde, savaşın ortasında dünyaya gelen, doğumundan itibaren açlık ve sefaletle boğuşmak durumunda kalan hiçbir birey gelişmiş ülkelerdeki çocuklar gibi özgür; onur ve haklar bakımından eşit doğmamaktadır. Kapitalist düzen yeni doğan her bireyi doğduğu ilk günden itibaren sermayenin kölesi yapmış, böylelikle kölelik kılıfı değiştirilerek çağdaş bir kölelik sistemi geliştirilmiştir. Amerika’da siyahilere uygulanmakta olan şiddet dünyanın süper gücü olan bir devletin insanlarını renk ayrımına tabi tutma alışkanlığını terk edemediğinin delilidir.

Filistin, Suriye, Irak vb. Müslüman ülkelerin içinde bulunduğu kaosun Batı medeniyetince bir ekonomik veya siyasi çıkar söz konusu olmadıkça görmezden gelinmesi, yaptığı bunca zulüm ve işgal politikası sonrasında terör devleti İsrail’e gösterilen tahammül ve tolerans, bildirgede belirtilen hakların kullanımında bir din ve köken sınırlamasının bulunduğunun en bariz göstergesidir.

Dünyanın çeşitli yerlerinde Müslüman azınlıkların soykırıma tabi tutulmuş olması ve bu durumun sadece kınama, lanetleme veya uyarılarla geçiştiriliyor olması azınlıkların dahi arasında bir ayrım ve ayrıştırma politikası izlendiğini göstermektedir.

Eğitim Bir-Sen ailesi Türkiye’nin demokratikleşme çabalarına bundan sonra da her alanda katkıda bulunmaya devam edecektir. Çünkü birlikte iken güçlü olduğumuzu biliyoruz.

Yaşanan bunca sıkıntılara rağmen hak ihlallerinin yaşanmadığı, haksızlığa, zulme, işkenceye, savaşlara, ayrımcı ve ayrıştırıcı politikalara karşı müdahale refleksleri gelişmiş bir altın çağa ulaşmak için tüm gücümüzle mücadelemize devam edeceğiz” dedi.