Emekli Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Sadık Yetiş, Mescid-i Aksa ile alakalı olarak İsrail’i kınadı.

Yetiş yaptığı açıklamada, “Peygamberimiz Hz. Muhammed’in ‘Üç kutsal mescidden biridir’ diye işaret ettiği Kudüs’teki Mescid-i Aksa’mız Siyonistlerce saldırıya uğradı. Mescide giren katil sürüleri Kur’an-ı Kerimleri parçaladılar. Siyonist çetelerin işgali altındaki Kudüs Müslümanlarının onurlu direnişini selamlıyoruz. Kudüs bilincini sürekli taze tutulmadıkça bizler için kurtuluş yoktur. Çünkü Kudüs ümmetin aklıdır. Aklı işgal altında olan bir topluluk asla rahat yüzü görmeyecektir. Bizim hiç bir dinle ve anlayışla bir problemimiz olamaz. Ancak ülkemizi de içine alacak biçimde yayılmacı hedefler güden Siyonist bir çete ile karşı karşıyayız. Bu çetenin yakın gelecek hedefi Şam’dır, Bağdat’tır ve Anadolu’dur. Çocuklarımıza bunu öğreteceğiz, evlerimize, okullarımıza, camilerimize, sokaklarımıza öğreteceğiz ki Kudüs kurtulmadıkça, Kudüs emin ellerde olmadıkça geleceğimiz sürekli tehdit altındadır. Ve bileceğiz ki İsrail adındaki Siyonist çete yok edilmedikçe, bu çetenin bölgemizde taşeronları temizlemedikçe yarınlarımız için umut yoktur" dedi.

Gaz bombaları ve plastik mermilerle Filistinlilere saldıran İsrail’in, 1967’den bu yana ilk defa Mescid-i Aksa’nın içine girerek kutsal mekanı tahrip ettiğini kaydeden Yetiş şunları söyledi:

"İsrail askerleri, Mescid-i Aksa’nın mihrabını postalları ile çiğneyerek Kur’an-ı Kerimleri yerlere atarak İslam dinine ve Müslümanlara hakarette, sınırı aşmıştır. Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler içinde Kıble Mescid-i ile Kubbetu’s Sahra Camisi’nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla bu alanda kazı çalışmaları yapıyor. Yahudi yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Mescid-i Aksa külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz etmektedir. Temennimiz bütün Müslümanların yanı sıra bütün semavi dinlere inan kişilerin bu zulme karşı direnç göstermeleridir.”