Suriye’den, Adıyaman’ın Kahta İlçesine gelerek yerleşen Suriyeli vatandaşlara Adıyaman’ın Gerger İlçe Müftülüğü tarafından yardımlar yapıldı.

Kahta ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları tarafından başlatılan Suriyelilere yardım kampanyasına, Gerger İlçe Müftülüğü destek olarak gıda ve giyecek yardımında bulundu. Yapılan yardımlar ile alakalı olarak açıklamalarda bulunan Gerger İlçe Müftüsü Yakup Etik, “Kahta ilçemizde bir çok Suriyeli misafirlerimiz bulunmakta. Bu misafirlerimiz her açıdan muhtaç durumdalar.

Kahta’da başlatılan yardım seferberliğine biz de Gerger olarak nasıl katkıda bulunuruz düşüncesiyle ilgili arkadaşlarla bir araya geldik. Sağ olsunlar bizi de kampanyaya dahil ettiler.

Gergerli hemşerilerimiz de büyük bir fedakarlık örneği göstererek bir hafta gibi kısa bir zamanda gıda ve giyim paketlerinden oluşan yardımları muhtaçlara ulaştırdı. Arzumuz bütün insanların huzurlu bir hayat yaşamasıdır. Herkes vatanında mutlu olsun istiyoruz. Fakat bu her zaman mümkün olmuyor. Düşenin yanında olmak Müslümanca duruşun bir ifadesidir. Biz düşene yardım elimizi sonuna dek uzatacağız. Zira ’Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ diyen bir peygamberimiz var. Allah göstermesin ama gün gelir biz de düştüğümüzde Rabbimiz de bizim elimizden tutsun. Tekrardan hemşerilerime duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum, mülteci kardeşlerimiz için de Allah’tan hayırlı akıbet temenni ediyorum” dedi.