Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesi 15 Temmuz Şehitleri Camiinde Gölbaşı Türk Eğitim-Sen tarafından tüm şehitler için hatim duası yapıldı.

Programa Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Jandarma Komutanı Personel Binbaşı Serdar Atakan, Emniyet Müdür Cemal Avan, Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, Müftü Selami Sayın, MHP İlçe Başkanı Mustafa Çırakoğlu ve vatandaşlar katıldı. Mevlit programından sonra açıklama yapan Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Mahmut Yetişgen, “Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulayıp vatan yaptığı bu topraklarda, sayısız bedeller ödeyerek kurduğumuz ve bugünlere getirdiğimiz devletimizin ilelebet payidar kalması için şehitlerimizi unutmadık. Unutturmayacağız. Her yıl olduğu gibi bu yılda şehitlerimiz için hatim okuttuk ve değerli hocalarımızla hatim duası okuyarak şehitlerimize hediye ettik. Bu gün burada bizlere eşlik eden sendika üyelerimize ve Gölbaşı halkına teşekkür ederiz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi Türk Eğitim-Sen’in dayandığı kök, uzandığı dallar ve hedefi Çanakkale ruhunu ayakta tutma mücadelesidir. Şimdi vatanımız var diyebiliyorsak, bunu kahramanca çarpışan vatanı, milleti ve bayrağı için canını seve seve feda eden Mehmetlere borçluyuz. Bizlere bu güzel vatanı ve bu erdemli devleti hediye edenlerden aldığımız emanete halel getirmeden, daha da güzelleştirerek, gelecek kuşaklara devretmek vazifemizi yerine getirmekte kararlıyız.

Bizlerin bu kutsal topraklarda yaşama ve varlığını sürdürmesine vesile olan başta Çanakkale olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Hatimlerin okunmasında emeği geçen başta Abdurrahman Gültekin hocamız olmak üzere destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şehitler için dualar edildi.