Adıyaman’da özel ve kamu kuruluşlarında görev yapan harita mühendisleri aktif bir teşkilatlanma öncesinde fikir alışverişinde bulundular.

Adıyaman’da uzun yıllar boyunca harita mühendisi olarak görev yapan kişilerin yanı sıra mesleğe yeni başlayan harita mühendisleri, Harita Mühendisleri İl Temsilciliği’nin yeniden aktif hale getirilmesi için bir araya geldi. Paşa Konağında düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya gelen harita mühendisleri adına Harita Mühendisi olan Ahmet Vecihi Yüksek, basın açıklaması yaptı.

Ahmet Vecihi Yüksek, amaçlarının kente daha iyi hizmet etmek olduğunu belirterek, “Bu toplantımızın temel amaçlarımızdan biri meslektaşlarımızla birlikte bir dayanışma gerçekleştirmek. Bu dayanışmayla birlikte ilimiz inşallah değişimi yakalayacak diye düşünüyorum. Bu değişimde meslektaşlarımızın alacağı roller, üsteleneceği roller bizim açımızdan çok önemlidir. Bu çerçevede bütün kamu kurumlarla birlikte neler yapabiliriz, memleketin sorunlarını kendi sorunlarına neler yapabiliriz? Biraz daha organizeli çalışmayı hedeflemekteyiz. Bu birlikteliği sağlayarak daha verimli nasıl çalışabiliriz? Bu nedenle bu toplantıyı önemsiyoruz. Yine sorunlarla alakalı, kurumlarla alakalı ara sıra bir araya gelerek bu sorunları çözümü noktasında ilimiz için çalışacağız. Özellikle başta kentsel dönüşüm olmak üzere ilimizde çok ciddi bir değişim yaşanacaktır. Bu çerçevede mesleğimizde bu çalışmalarda temel ayağı oluşturmaktadır” dedi.